Юношеските ни национали до 17 години трябва на всяка цена да победят днес Словакия (от 19:00 часа) в последния си мач от Елитния кръг на квалификациите за Евро 2016. Ако това се случи, тимът на Викторио Павлов ще завърши с 5 точки в групата, в която са още Германия и Холандия - с по 4 точки преди срещата помежду си.

За Европейското в Азербайджан през май се класират победителите от осемте групи на Елитния кръг на квалификациите, както и седемте втори отбора с най-добри показателите срещу първия и третия тим в собствената им група. Към тях ще се добави и Азербайджан като домакин.

Освен, че задължително юношите ни трябва да победят Словакия, дДругото условие е победа на Германия или Холандия в прекия им сблъсък. При този сценарий България ще заеме второто място с 5 точки и ще се нареди сред седемте подгласници от осемте групи, които печелят визи. Група 8 вече приключи и победител в нея е Белгия, а Испания е на второ място, като и двете селекции има еднакъв актив - 5 точки и голова разлика 1:0. Припомняме регламента - при сравнението между вторите отбори се брои само актива от мачовете им с първия и третия в класирането, не и с четвъртия, който в случая е Израел. В нашия случай това евентуално ще е Словакия. Така България U17 вече има баланс от 2 точки и голова разлика 1:1 срещу 2 т. и 0:0 на Испания. Вкараният гол ще натежи и ще имаме предимство пред иберийците.

Ако обаче победим Словакия, а другият Германия и Холандия завършват наравно, тогава ще се смята между първите три, които събират по 5 точки. Тази сметка не може да се направи сега, тъй като двубоят Германия - Холандия предстои.

А и сметките напълно ще загубят смисъл, ако момчетата на Викторио Павлов не победят последния в нашата група.

Класирането преди последните мачове във вторник: