Юношеските национали на България до 17 години завършиха наравно 1:1 с Германия във втория си мач от Елитния кръг на квалификациите за Евро 2016. Момчетата на селекционера Викторио Павлов дори могат да съжаляват, че не стигнаха до пълния успех срещу състава на домакините. В 19-ата минута на мача в Ратинген Иван Тилев даде преднина на България с точно изпълнена дузпа. За наказателния удар Амаде от Германия фаулира Владислав Жиков и получи червен картон, което остави "лъвчетата" с числено превъзходство.

Нашите обаче не съумяха да се възползват. Талантите на България създаваха положения, но не ги реализираха, за да последва изравнителен гол на немците. В 48-ата минута Арне Майер подаде на Сам Франсис Шрек, който наказа Димитър Шейтанов за 1:1.

В 70-ата минута и България остана с човек по-малко, след като Калоян Кръстев получи червен картон.

В първата си среща от решителните битки на германска земя българският тим измъкна точка и от Холандия - 0:0. "Лалетата" днес надиграха Словакия с 2:0 и ги изхвърлиха от борбата за първите две места. В първата си среща словаците паднаха от Германия с 1:5.

С 2 точки в актива България е на третото място в групата, зад Германия и Холандия, които имат по 4 преди битката помежду си. При победата над Словакия във вторник в последния мач селекцията на Викторио Павлов ще има шансове за класиране на Европейското. Първият в класирането със сигурност печели място за Азербайджан 2016, а от всички втори отбори ще отпадне само един - този с най-слаби показатели. Европейското първенство ще се проведе между 5-21 май.

Германия - България 1:1
0:1 Иван Тилев (19-дузпа), 1:1 Шрек (48)

Германия: Бартелс, Амаде, Итер, Баак, Акайнак (к), Хаверц, Майер, Дадачов, Шрек, Соненберг, Ото
Селекционер: Микел Шьонвайц

България: Димитър Шейтанов (к), Денис Бучев, Георги Костов, Петко Христов, Александър Бастунов, Владислав Жиков, Иван Тилев (80-Иван Калайджийски), Руси Чернаков (55-Тони Иванов), Кирил Николов (77-Ангел Ангелов), Станислав Иванов, Калоян Кръстев
Селекционер: Викторио Павлов