Собственикът на "Левски" Тодор Батков е наредил на треньора Георги Иванов да започне да налага юноши на клуба в първия състав. До това си действие босът прибегна след вчерашната загуба с 1:2 от Лудогорец в Разград, в която за пореден път скъпоплатените чужденци Сьорд Арс и Тони Калво не оправдаха доверието.

Шефът на ДЮШ на "сините" Бисер Хаздай дори информира, че шест момчета започват тренировки при мъжете.

"Привличаме шестима в първия отбор. Всички са юношески национали и са големи таланти. Определено имат бъдеще и заслужават да попаднат в представителния тим. Няма човек, който е способен да прецени дали едно момче на 13-14 години ще стане звезда, или ще се провали. Дори той да се казва Моуриньо. Това са рисковете на професията", заяви в Актуално студио "Дерби" Бисер Хаздай.

Както е известно, спецът нееднократно беше обвиняван от родители, че ги изнудва за пари, за да може децата им да играят в "Левски". Въпреки това Хаздай се издигна още повече и не е само шеф на ДЮШ на клуба, а и помощник на Георги Иванов-Гонзо.

БЛИЦ разбра, че близнаците Радослав и Борислав Цоневи, както и Стивън Петков (родени през 1995 година) се очаква да се присъединят към тренировките на мъжете на "Левски" веднага след завръщането от Молдова, където в момента са на евроквалификации с националния отбор до 17 години. По-големите от тях Жак Коен, Пламен Илиев и Тодор Чаворски също преминават под опеката на Гонзо, на когото Батков е заповядал да им дава шанс за изява, след като се вижда, че с чуждестранните звезди нищо не става.

След вчерашната загуба в Разград "сините" заемат 5-ото място в "А" група с 15 точки, изоставайки все по-сериозно от върха. Кръвният враг ЦСКА ще поведе с 6 точки, ако тази вечер победи Видима-Раковски.