"Левски" победи с 3:2 Калиакра в мач от 10-ия кръг на "А" група, в който никой не очакваше да има интрига и единствено не се знаеше колко гола ще инкасират гостите от Каварна. "Сините" обаче изненадващо се озориха срещу аутсайдера, а крайно неубедителен на вратата в днешната среща беше Пламен Илиев. Талантливият страж на "Левски" стана за смях, допускайки два гола, вкарани му от над 30 метра. Първо Четин Садула го наказа за 1:1 в 18-ата минута, а в края на двубоя Якуб Хронец го прехвърли с удар почти от централната линия на терена.

Попаденията за селекцията на Георги Иванов-Гонзо вкараха Тони Калво в 3-ата минута, Даниел Младенов в 26-ата и Владимир Гаджев в 53-ата.

"Сините" започнаха отлично двубоя и още в 3-ата минута откриха резултата. Тони Калво се разписа с диагонален изстрел за 1:0. За юношата на Барселона това бе първо попадение в "А" група. Гонзо се довери на Калво в днешната среща, в която не разчита на болния Дарко Тасевски и на ангажирания с кметската си кампания в Своге Христо Йовов.

В 12-ата минута Иво Иванов действа изключително грубо и влезе опасно в краката на Георги Филипов. Нападателят на Калиакра бе откаран спешно в болница, а съдията Вихрен Манев показа жълт картон на защитника на "сините", въпреки че можеше и да го изгони. Ако реферът бе оставил домакините в намален състав в толкова ранен етап от двубоя, не се знаеше какво щеше да се случи до края.

В 18-ата минута Четин Садула изравни резултата със страхотно попадение. Юношата на "Левски", който премина и през ЦСКА, прониза Пламен Илиев с изстрел от малко над 30 метра - 1:1.

В 22-ата гредата спаси гостите от Каварна. Включилият се в атака Йордан Милиев засече с глава центриране на Владимир Гаджев от корнер, но Цветан Димитров изби в напречния стълб и запази равенството. Както е известно, младият страж е юноша на "Левски", но сега играе в тима от Каварна.

"Сините" продължиха да атакуват и в 26-ата минута отново поведоха в резултата. Десният бек Дъстли Мулдер центрира отдясно, Цветан Димитров боксира, но право в краката на Гаджев, който пусна хитро към Даниел Младенов, за когото не бе проблем да се разпише от близко разстонияние - 2:1.

Капитанът на "сините" Владимир Гаджев увеличи аванса на тима си в 53-ата минута. Халфът напредна през центъра с топка в крака и се разписа за 3:1, след като се озова сам срещу Димитров. Това бе един от редките случаи, в които сърцатият халф не вкарва със запазената си марка - далечен изстрел с мощна тупалка.

След това избраниците на Гонзо по-рядко поглеждаха към вратата на гостите и явно започнаха да пестят сили за предстоящото дерби с ЦСКА. Мачът се доиграваш, но малко преди края интригата отново се завърза. В 88-ата минута Калиакра стигна до второ попадение и "сините" водеха само с 3:2. Секунди след появата си на терена Якуб Хронец направи за смях Пламен Илиев. Преотстъпеният от Лудогорец (Разград) в тима от Каварна 19-годишен словак прехвърли младежкия национал с удар почти от централната линия на терена.

До края не се случи нищо запомнящо се и "Левски" задържа крехкия си аванс. След успеха "сините" останаха на 4-ото място, но вече имат 21 точки и изостават само на 4 точки от ЦСКА преди сблъсъка между двата отбора, който е на 28 октомври (петък) на Националния стадион "Васил Левски".

Срещата по минути - ТУК
 
"ЛЕВСКИ" - КАЛИАКРА 3:2
1:0 Тони Калво (3), 1:1 Четин Садула (18), 2:1 Даниел Младенов (26), 3:1 Владимир Гаджев (53), 3:2 Якуб Хронец (88)

"ЛЕВСКИ":
23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мулдер, 5.Иво Иванов, 55.Йордан Милиев, 6.Орлин Старокин, 3.Сержиньо Грийн, 45.Владимир Гаджев, 19.Иван Цветков (80-21.Тодор Христов), 17.Даниел Младенов, 8.Тони Калво (76-11.Симеон Райков), 9.Сьорд Арс (57-30.Лъчезар Балтанов)
Резерви: 24.Божидар Митрев, 20.Александър Башлиев, 33.Ларс Фредрик Рисп, 7.Даниел Димов, 30.Лъчезар Балтанов, 11.Симеон Райков, 21.Тодор Христов
Треньор: Георги Иванов
kal1.jpg
КАЛИАКРА
: 1.Цветан Димитров, 4.Детелин Димитров, 5.Антон Димитров, 19.Ивайло Раденцов, 10.Джунейт Яшар, 13.Юлиан Петков (79-17.Георги Кичуков), 14.Иван Райчев, 15.Антон Петров, 16.Иван Цачев, 22.Четин Садула (85-18.Якуб Хронец), 32.Георги Филипов (14-11.Цветан Филипов)
Резерви: 12.Христо Бахтарлиев, 11.Цветан Филипов, 17.Георги Кичуков, 18.Якуб Хронец, 24.Александър Събев, 30.Милен Бонев, 9.Илиян Чавдаров
Треньор: Радостин Трифонов

София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Вихрен Манев
Жълти картони: Иво Иванов ("Левски"); Антон Петров (Калиакра)