Ръководството на Калиакра информира пред БЛИЦ, че е подало три жалби до Административен съд София град (АССГ) във връзка с решението на Дисциплинарната комисия към БФС да наложи финансови санкции на клуба и неговите ръководители заради проваления мач с "Левски". Каварненци бяха глобени с общо 62 000 лева.

Още миналата седмица кметът Цонко Цонев съобщи пред БЛИЦ, че ще се обърне към съда и няма никакво намерение да плаща на БФС.

Съобщението от пресслужбата на Калиакра:

ФК Калиакра подаде три жалби до Административен съд София град (АССГ) от името на Калиакра с вх. №8601 от 26 април 2011 г., от Красимир Тодоров с вх. №8602 от 26 април 2011 г. и от Венцислав Василев с вх. №8603 от 26 април 2011 г. Конкретно и трите страни обжалват решението на Дисциплинарната комисия като нищожно и незаконосъобразно.

Подробно изложени аргументи има пред (АССГ). Самото обжалване спира изпълнението на решението, като въпреки това, че самото обжалване спира изпълнението на решението, както пише в чл.166 ал.1 от административно процесуалния кодекс, по ал.2 от същия член е поискано съда да издаде удостоверение в рамките на три работни дни, с което да потвърди, че обжалването спира изпълнението на решението на Дисциплинарната комисия.