Кметът на Каварна Цонко Цонев заяви пред БЛИЦ, че е очаквал Апелативната комисия да отхвърли жалбата на Калиакра. Както е известно, каварненци не искат да плащат 62 000 лева глоба, която им наложи Дисциплинарната комисия заради несъстоялия се мач с "Левски" от 19-ия кръг на "А" група.

Цонев обяви пред БЛИЦ, че Апелативната комисия е изпълнила поръчката на Борислав Михайлов.

"Очаквах да отхвърлят жалбата ни. Ние обаче няма да плащаме никакви глоби. Продължаваме да се борим. Внасяме делото в Софийския административен съд", каза Цонко Цонев.

"Парадоксалното е, че в заседанието на Апелативната комисия са участвали двама прокурори от Софийска градска прокуратура. Според закона на съдебната власт от 2009 година нямат право да участват. Заради това Андрей Икономов и Камен Михов напуснаха органите на БФС преди 2 години. Обаче тези сега тихомълком са вкарани в комисията. Това е още едно доказателство, че съставът й е незаконен. За мен те са послушковци, които най-вероятно ще спят спокойно довечера и с чиста съвет. Това са хора, които нямат грам съвест и морал", добави кметът на Каварна.

"Най-много съм разочарован от действията на опитен човек, какъвто е Стефан Ботев - председателят на Апелативната комисия. Той изпълнява поръчката на Борислав Попов, той път тази на Борислав Михайлов", каза Цонев.

"А и да ви кажа, че двама души от комисията са упълномощили други да гласуват от тяхно име. Все едно някой в парламента да каже на свой колега как да гласува от негово име. Обръщаме се към Софийски административен съд и ще докажем, че решенията на Дисциплинарната и Апелативната комисии са нищожни. Нищо няма да плащаме на БФС. Самото обжалване спира изпълнението. А и докато излязат решенията на съда сигурно ще минат 2 години. Тогава вече футболът ни ще има нови шефове", продължи кметът на Каварна.

Цонев не е притеснен, че БФС може да извади Калиакра от "А" група - "Даже ще се радвам да се случи. Защото тогава ще стане още по-голям резил за тях."
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ