Трима футболисти от настоящия тим на Литекс ще напуснат клуба в следващите две седмици. Раздялата се налага заради раздутата група, с която в момента треньорът Христо Стоичков води подготовка.

"На този етап не може да се говори още, че има твърди титуляри. Дори до започване на първенството разполагаме с 28 футболисти, които са на лагера. Мисля, че ще останат 25 до началото на шампионата, така че всеки ще се бори за титулярно място, защото никой няма гарантирано такова", коментира президентът на шампионите Трифон Попов в ефира на БНР.

Шефът не бърза да дава оценки на новия наставник Христо Стоичков. "Всеки треньор си има различни методи, така че неговите не са нещо невероятно различно от другите. Все пак си има стратегия, която той си е възприел. Така че засега всичко е нормално", добави Попов.

Като основна цел за Литекс си остава спечелването на Купата на България, потвърди Попов. "Но в първенството ще играем всеки мач за победа – каквото дойде, все пак сме шампиони две години. Докато има шанс, ще се опитаме да задържим титлата. Но това е доста, доста трудно", каза още Трифон Попов.