Нападателят на Локомотив (София) Мартин Камбуров сподели след четвъртата поредна победа над Левски, че "сини" и "червени" винаги ще са фаворити в тези мачове.

"Няма значение къде се играят тези мачове. Трябва да се играе без уплаха, защото не е срамно да загубиш на "Герена". Нужно е да имаш самочувствие, сърце и да се раздаваш на 100%. Който отбор си повярва, може да измъкне нещо от Левски и ЦСКА. Вече втори мач на "Георги Аспарухов" играем с Левски като равни, успяваме и да бием, не само да играем. Това означава, че всички в отбора сме израснали", сподели нападателят, който гостува във "Футбол.бг".

"Не се определям като лидер на отбора. Важно е по-опитните футболисти да дърпат младите нагоре. Ако всички в отбора не се борят, победите няма как да дойдат", каза още Камбуров.

На въпрос за националния отбор, той за пореден път каза, че отговорите на въпросите за това, защо той не попада в състава на "трикольорите", трябва да се задават на ръководството на държавния тим. "Аз давам всичко от себе си, но и пред треньорите е трудно, защото има добри футболисти на моя пост, които играят в чужбина. Съгласен съм, че те играят за по пет минути, но все пак са в чужбина", каза още Камбуров, цитиран от "Гонг".

"Аз не деля отборите на грандове и малки тимове. За всички ни дават по три точки. Ако печелим мачовете това ще ни приближи по-близо до целта - Европа", заяви голмайсторът, добавяйки, че седем отбора ще са в битката за местата, даващи право на участие в евротурнирите.

"Може да завършим десети, но да вземем Купата на България и пак да сме в Европа", завърши Камбуров. /БЛИЦ