ЦСКА се завръща в евротурнирите след двегодишна пауза. Днес „червените“ приемат молдовския Зимбру в среща от втория квалификационен кръг на втория по сила турнир на УЕФА. Срещата от 20:30 часа на стадион „Васил Левски“ ще бъде предавана пряко по ТВ 7.
 
ЦСКА ще преследва първа победа в Европа от близо четири години насам. За последно българският вицешампион победи Рапид (Виена) с 2:1 на 4 ноември 2010 г. в груповата фаза. В следващите си две участия „червените“ отпаднаха още след първите си мачове - след загуба с 0:2 и равенство 1:1 срещу Стяуа през 2011 г. и след две равенства и по-малко голове на чужд терен срещу Мура през 2012 г. Преди година те се отказаха от турнира заради неразбориите около смяната на собствеността.
 
В групата на „червените“ за мача попадна нападателят Мартин Камбуров. Според „Тема Спорт“ в последния момент е станало ясно, че неговото наказание за евротурнирите е изтекла по давност и той ще може да води атаката на ЦСКА, а не както се очакваше предварително на върха на нападението да е Орелиан Йоахим. Зад Камбуров ще играе Маркиньос, а по крилата ще атакуват Тони Силва и Иван Стоянов.
 
ЦСКА – Зимбру
 
Днес от 20:30 часа по ТВ 7
София, „Васил Левски“
Съдия: Баръш Шимшек (Турция)
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
114.jpgЦСКА: Дивиш, Ап. Попов, Тунчев, Крачунов, Василев, Галчев, Бергонси, Силва, Маркиньос, Ив. Стоянов, Камбуров
Контузени: В. Илиев, Маркович
Наказани: няма
 

115.jpgЗимбру:
Русу, Джардан, Время, Ерхан, Павлючек, Богдан, Климович, Чептине, Амани, Дедов, Гросу
Контузени: няма
Наказани: няма