Македонският специалист Драган Канатларовски говори първо пред БЛИЦ след раздялата си с Локомотив (Пловдив). Босът на "смърфовете" Коко Динев взе решение да уволни треньора заедно със спортния директор Бранко Милованович, афектиран от загубата с 2:3 от "Левски". След упорито търсене 50-годишният Канатларовски най-после отговори на обаждането от БЛИЦ.

- Г-н Канатларовски, търсим ви от няколко часа. Не отговаряте на повикванията ни, проблем ли има?
- Не се крия. Не съм виновен, че да го правя.

- Къде ви откриваме?
- В Пловдив съм, но вече не съм треньор на Локомотив. Имам да довърша някои неща, ще изгледам мача в събота с "Ботев" (Враца), след което си тръгвам.

- Очаквахте ли, че точно сега ще се стигне до раздялата ви с Локомотив (Пловдив)?
- Последните мачове някои неща не вървяха така, както искахме. Може би в момента е най-добре да си тръгвам. А и щом така е решил г-н Динев, аз нищо не мога да направя. Желая успех на отбора. Искам Локомотив да върви само напред.

- Къде сгрешихте?
- Не смятам, че съм грешал. Работих много добре. Старах се през цялото време. Винаги съм се раздавал за Локомотив. Но нали знаете, че нито съм правил селекцията, нито подготвителните лагери. Говорих на тази тема с г-н Динев.

- Каква цел ви беше поставена?
- Целта е класиране в Лига Европа. И Локомотив има сили да се пребори за една от квотите. Не изоставаме с много от челните места в класирането, а и има цял полусезон, в който ако се спечелят директните сблъсъци, отборът ще може да играе в Европа. Наистина смятам, че нямам абсолютно никаква вина. Може би, ако имахме още един класен нападател, нещата щяха да бъдат по-добре. Вижте го този от "Левски" - Сьорд Арс. Та ние ги върнахме от мъртвите. Водехме им с 2:1, а каква стана тя... Този дори на тренировките не вкарва голове, а на нас 2 за 1 минута. Ние направихме Арс футболист. Това е трагедия за нас. Изпуснахме златен шанс да бием на "Герена".

- Подозирате ли бойкот на някои от футболистите?
- Не, не, изобщо не се съмнявам в момчетата. Те са професионалисти, а и кой няма да иска да победи "Левски", и то на неговия стадион. Просто няма причина да ме бойкотират.

- Какво ще им пожелаете?
- Желая им само успехи. Дано напускането ни с Бранко Милованович не повлия негативно на отбора.

- С какви чувства се разделяте с г-н Динев. Той каза, че сте приятели, така ли е?
- Да, разбира се. Ние сме приятели. Не се познаваме от вчера. Благодаря му за гласуваното доверие. Най-вече съм благодарен на г-н Бонев, който постоянно беше до мен и със своя опит винаги ми помагаше.

- Тръгвате си за втори път от "Лаута". Ще има ли трети ваш престой начело на Локомотив?
- Нищо не се знае. Бъдещето ще покаже.

- Възможно ли е да продължите работа в България?
- Ще видим. Със сигурност обаче няма да остана без отбор. Аз съм Драган Канатларовски. Доказал съм се вече. Водих националния отбор на Македония. Срамно е Канатларовски да стои без работа. Не мога без футбол. Ще си намеря нов отбор.

- Кой ви наследява в Локомотив?
- Има няколко варианта, но не знам кой ще дойде. Г-н Динев ще избере. Желая успех на този, който ме смени. Дано отборът се вдигне и да започне да побеждава.

- Мъчно ли ви е, че си тръгвате от "Лаута"?
- Нормално е да ми е мъчно. На кой му е хубаво, че се разделя с отбора си. Аз много исках да работя в Локомотив. Исках резултати, исках успехи...

- Договорът ви с клуба е до края на сезона. Ще искате ли неустойка за преждевременното му прекратяване?
- Какви неустойки, няма смисъл. Това не е работа за милиони. Разбрахме се, приятели сме с г-н Динев. Прекратяваме договора по взаимно съгласие. Желая успех на Локомотив (Пловдив).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ