ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов даде обширна пресконференция. Той разказа за обиколката си из страната и за срещата с представители на клубовете седмици преди конгреса на 15 март. Манол Иванов изрази притеснения, че може да няма кворум за провеждането на Общото събрание на футболната централа. По думите му много клубове са показали незнание в процедурите и крайните срокове за излъчване на делегат.

"След първата ни изява казахме, че започваме посещенията си по различните области и градове. Аз съм доста голям оптимист във всяко едно начинание, но колкото и самодоволно да звучи интересът беше наистина голям. Очаквах разговори по час, час и половина, те продължиха по 4-5 часа. Хората проявиха доста сериозен интерес. Има огромно желание за промяна. Беше засвидетелствано още преди две години на Конгреса, който се проведе. Има желание да се тръгне на по-добра насока“, коментира Манол Иванов, който е син на легендата на Левски Александър Манолов.

"Много от клубовете въобще не знаеха докога е срокът за издигането на кандидатите, за делегати. Не бяха получили информация какви са точно документите. Някои от клубовете вчера ми се обадиха и ме попитаха към кого да се обърнат, за да издигнат делегатите си. Крайният срок е днес в 17:00 часа. Господин Бербатов и неговият екип казваха, че клубовете са натискани да гласуват за кандидатите за президент, излъчени от БФС. Не съм бил свидетел на такъв натиск, но самите клубове изразиха едно мнение, че "като дойдат и като почнат да ни натискат, как да гласуваме". Вотът е анонимен. В тях буди един страх от това какво ще се случи. Други не са сигурни дали изобщо ще се явят на конгреса. Няколко пъти правихме анализи и стигнахме до заключение, че може да не се появяват толкова делегати, че да има кворум на конгреса", изрази притеснението си Манол Иванов.

"Всички отбори казаха своето мнение. Общото ни впечатление се затвърди. Уставът го знам почти наизуст. В програмата, която е написана от Павел Колев за периода 2018-2022 г., подписана от него и Борислав Михайлов, има точки, по които нищо не е направено. Само заради това ръководството трябва да си отиде в пълния му състав, камо ли да излъчват свои представители като Георги Иванов и Михаил Касабов. Новата програма 2022-2026 е почти копи-пейст. Тя стои на пет основни стълба: прозрачност, амбиция, уважение, страст и професионализъм. За последния стълб не виждам къде е. Не казвам, че няма професионалисти, но те биват задушавани", коментира още той.

 WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

"Какво е мнението ми за кандидатите, които се появиха в последно време - Георги Иванов, Михаил Касабов и Петьо Костадинов? Уважавам Петьо Костадинов за това, което е направил до този момент, но кандидатурата му е доста закъсняла. Виждам какви усилия полагаме да се срещнем с максимален брой клубове. Той как ще успее е негов проблем. Пожелавам му успех. Хората, които сме се кандидатирали до този момент, сме от един отбор и гледаме в една посока. Всеки има приоритети и виждания. Важно е дали всеки има капацитета да приложи тези свои идеи и да промени изцяло работата на БФС. Аз повтарям, че основният приоритет е промяната на футболния съюз, след като се промени голяма част от нормативната уредба. Тя е изключително тежка и сложна. Тя задушава до голяма степен дейността на клубовете и то на малките. Този, който е най-отгоре да взимат адекватни решения и да контролират нещата, защото в противен случай не виждам смисъл някой да заема този пост, ако реши, че нещата могат да се управляват от кабинета. За Георги Иванов и Касабов. Продължавам да уважавам Георги Иванов за това, което е постигнал. Това не го прави управленец. Смятам, че съм не по-малко мъжкар от него. По-голям съм с 15 години от него. Имал съм висоти и спадове, но съм седял здраво на земята. Няма човек, който да каже лоша дума за мен. Пазя името на баща ми, който се ползва със същия авторитет. Проблемът е следният при него. Като директор на националните отбори най-нормалното нещо беше да си подаде оставката и тогава да тръгне на обиколка, а не в качеството си на служител на БФС в момента да събира клубовете и да разговаря с тях. Беше казал, че ако Борислав Михайлов напусне поста, в знак на лоялност ще си подаде оставката. Не виждаме такова нещо. Добруджа е клубът, който го издигна. Кога видяха програмата му? Те в момента имат най-малкото право да издигат кандидат-президент. Не са си платили на футболисти, водят се дела срещу тях. В съда са показани ваучери, на които футболистът не се е разписал", разказа кандидатът за президентското кресло в БФС.

„Михаил Касабов бих го сравнил все едно идва 9 септември и на 7 септември сменяме цвета. Досега те бяха песента „Оставаме“, а сега тази за промяна. Има същият проблем като при Георги Иванов. Той организира конгреса и е кандидат-президент. Не е ли конфликт на интереси? Това е Общо събрание. Ние почваме да се съмняваме, че нещата ще бъдат прозрачни, правим си анализ, че по-предишния конгрес, когато Любослав Пенев беше кандидат, беше проведен пак в „Маринела“. Знаете какво стана. Не знаем все още регламента, което е недопустимо. Ще имаме информацията десет дни преди конгреса. Финално да ви кажа, че изключително ми е желанието да вляза в тази битка с хъс. Не съжалявам за решението си. След промяната нормалността трябва да се върне. Това е желанието ми. Да върнем футбола там, където беше преди 30 години и да се класираме на голямо първенство. Ако стана президент на БФС, обещавам, че ще могат да разговаряте с мен и членове на Изпълкома по всяко време. Ще обикалям по страната. Аз съм работохолик. Ще съм най-щастлив, ако към края на годината клубовете ми кажат, че виждат светлина в тунела“, добави Манол Иванов.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!