Собственикът на "Левски" Тодор Батков обяви, че има желание да увеличи капацитета на стадион "Георги Аспарухов" до 38 хиляди.

"Искам да направя изцяло нови секторите "Б", "В" и "Г". Само "А" ще запазим. Желанието ми е да увелича капацитета до 38 хиляди. Искам трибуните да бъдат приближени още повече до терена", каза Батков на срещата на срещата на босовете на столичните клубове, на която присъстваха още Димитър Борисов (ЦСКА), Венци Стефанов (Славия), както и представители на Локомотив (Сф) и Академик.

"Желанието ми е стадионът да стане футболен. Правейки нов тип съоръжение, ние ще получим и помещения под трибуните, където могат да се развиват други дейности, от които да се реализират приходи. Играем по 10-14 мача на година в евротурнирите. В Европа почти няма съоръжения от насипен тип. Няма европейска държава, в която сме играли, в която да няма решаваща финансова намеса или на общината, или на държавата. Пример – стадионът в Гелзенкирхен. От 230 милиона евро 190 са платени от общината. На базата на стадиона на Лил има 12 терена. В тях общината беше инвестирала над 25 милиона евро. В Швеция е същата работа, както и в другите държави, в които сме гостували", добави Батков. /БЛИЦ