Капитанът на Кариана Евгени Игнатов е убеден, чe той и съотборниците му ще изведат тима до промоция за Втора лига. Амбициозният клуб от село Ерден, воден от треньора Атанас Джамбазки, оглавява класирането в Северозападната Трета лига с 30 точки, на три пред втория Бдин (Видин). 29-годишният Игнатов, който е юноша на ЦСКА, даде интервю за БЛИЦ СПОРТ след победата с 5:1 над Партизан (Червен бряг). Бившият футболист на Сливен и Видима-Раковски вкара две от попаденията за успеха на Кариана. 

- Евгени, честита поредна победа! Преднината ви пред Бдин е само три точки, притеснява ли ви това? 
- Не сме притеснени. Да, засега сме само три точки пред Бдин, но скоро ще поведем по-убедително. Да не забравяме, че бихме Бдин с 5:1 в прекия мач, не виждам как ще ни спрат. В началото спечелихме и гостуването на Спартак (Плевен) (3:1).

- Очевидно сте спокойни за първото място и класирането във Втора лига?
- Така е. Спокойни сме и не виждам кой ще ни измести от върха. 

- Успя да вкараш два гола срещу Партизан (Червен бряг), доволен ли си от представянето си до момента?
- Радвам се, че възвръщам формата си. Преди да се контузя имах два гола в началото на сезона. Сега се надявам само да съм здрав и да мога да помагам на отбора. 

- Зарадвахте селото с победата вчера, която дойде точно на празника на Ерден. Празнувахте ли с феновете?
- Да, сборът беше вчера, но не празнувахме. След мача аз и съотборниците ми си заминахме по родните места, тъй като днес сме в почивка. Имаше доста хора на стадиона, доволни сме, че ги зарадвахме. И за празнуване ще има време, може би след края на есенния дял на първенството. 

- Лесно ли се играе в Трета лига?
- В някои мачове е доста трудно, тъй като противниците се затварят отзад. Всички идват в Ерден с тази идея. Само вчера беше различно. Адмирации за момчетата от Партизан (Червен бряг), които се опитаха да играят футбол, не се затвориха като останалите oтбори.

- Какво промени Атанас Джамбазки, откакто застана начело на Кариана?
- За момента няма някаква съществена промяна. Тренираме, както тренирахме и преди. Важно е аз и съотборниците да показваме в мачовете това, което отиграваме през седмицата. При Джамбазки има по-голям колектив, което играе важна роля. Събрани сме опитни момчета - аз, Ангел Русев, Влади Каптиев, Румен Руменов, голмайсторът Васил Тачев... Надяваме се, че ще успеем да се класираме във Втора лига. 

- Кариана готов ли е за второто ниво на родния футбол?
- Сигурно ще трябва да се подсилим с няколко попълнения. Едно ниво нагоре винаги има какво да се подобрява. Шефът ни Милан Йосифов се грижи всичко в Кариана да е перфектно. Нашата цел е да побеждаваме на терена и да се класираме във Втора лига. 

- Да разбираме ли, че не мислиш за трансфер?
- За момента съм в Кариана. Доволен съм и правя всичко възможно да помагам на отбора. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ