Капитанът на Локомотив (София) Васил Велев разказа за неволите на футболистите и спортно-техническия щаб в "червено-черния" клуб. "Чакаме обаждане от новия изпълнителен директор Ивайло Аспарухов. Научавам от медиите какво се случва с Локомотив. В момента в отбора има 21 футболисти, които са готови да играят за Локомотив. В началото новите собственици на отбора ми направиха добро впечатление, когато обявиха, че Валерий Дамянов ще бъде треньор, а Кристиян Добрев спортен директор. В един момент стана конфликт между собствениците и Добрев. Новите шефове ни обещаха много неща, но реално нямаше нищо. Само обещания, но аз като отида в магазина не мога да си купя нищо срещу обещания", разказа Велев пред Канал 3.

"Започнаха да се случват странни неща. Първо, нямахме екипи. Отидохме на лагер и изиграхме три контроли. Спечелихме и първия официален мач. Обещаха ни  200 лева премия, която не платиха. За мен това е много странно. След това научихме и за конфликт между ръководството и феновете", допълни халфът.

"Трябва да благодаря на майка ми. Тя и семейството ме храниха вкъщи, докато не ми плащат. Имам късмет, че съм от София. Всеки се спасяваше, както може. Никой не е отишъл в Локомотив, за да стане богат, всички отидохме заради емблемата", сподели полузащитникът.

"До момента никой не знае какво се случва в Локомотив. Доколкото разбрах ръководството иска да се разбере с отбора и да изчисти част от дължимите суми. Не поддържам контакт с никой от отбора, дори с Кристиян Добрев. Единствено с треньора Валерий Дамянов се чуваме. Г-н Дамянов направи страхотен колектив в Локомотив за 15 дни. Той вярваше, че ще се случи нещо позитивно с Локомотив, но беше излъган", коментира Велев.

"Според мен отборът трябва да се събере и да се разберем с ръководството. Другият вариант е новите собственици да намерят нови футболисти и да ги картотекират вместо нас. Това е подигравка и аномалия във футбола. Ако това стане, старите футболисти няма да можем да играем до Нова година. За мен това е убийство. Ако не играем до края на годината, ще ходим като клошари по улиците", каза още огорченият халф.

"Другият вариант е Локомотив да не играе мача в неделя. Ако това се случи, отборът ще бъде изваден от участие във “В“ група. В момента нещата в Локомотив въобще не са добре. Ние гладуваме", заяви още Велев.

"Феновете на Локомотив са малко, но много задружни. Те са готови да подкрепят тима дори в окръжните групи. В момента са обезверени, защото са излъгани", сподели футболистът.

"Очаквам да се случи нещо положително в този клуб. Много ми е тежко, защото съм свързан с Локомотив", завърши с надежда Велев.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА