Капитанът на женския национален отбор по футбол на България Николета Бойчева вкара два гола за петата поредна победа на отбора си Фарул (Констанца) в румънското първенство. Фарул разби с 5:0 като гост Униря (Алба Юлия), а мачът бе от 5-ия кръг на румънската Лига Феменин.

Именно българката откри резултата в 25-ата минута, а в 60-ата реализира второто си попадение за 0:2. И двата гола станаха след хубави комбинации и прецизни завършващи удари на Бойчева. В последните 20 минути на срещата Фарул вкара още три гола.

Бойчева вече има общо три гола в първенството, след като се разписа и в 3-ия кръг за убедителната победа с 6:1 над Херманщат.

Бившата състезателка на Локомотив (Пловдив) и Локомотив (Стара Загора) играе на нова позиция в последните два мача на тима си. Тя е изполвана от треньорската си Ралуца Шимеш като офанзивен полузащитник, след като у нас играе главно като защитник или дефанзивен халф.

Бойчева е част от състава на румънския шампион от това лято и веднага се утвърди като водещ играч.

Фарул (Констанца) има пълен актив от пет победи в първите си пет мача в женското първенство на Румъния и заема второто място по голова разлика. На върха също с 15 точки е Чиксереда, а третата позиция е за Олимпия (Клуж) с 12. Именно в следващия 6-и кръг на стадиона в Констанца ще се изправят един срещу друг двата отбора, които са непобедени до момента.