„Станаха много странни неща с моето здравословно състояние в последните две седмици“, коментира пред БЛИЦ капитанът на ЦСКА и националния отбор на България Петър Занев, който е диагностициран с COVID-19.

„Първоначално състоянието ми беше следното – вдигнах висока температура, която достигаше до 39 градуса, болки в гърлото, силна отпадналост. Бях сигурен, че съм се заразил с коронавирус. Направих си PCR-тест, който беше отрицателен. Аз обаче не се подобрявах. Направих си втори тест – пак отрицателен. След дни се тествах за трети път, а след още няколко дни и четвърти път – всичките бяха отрицателни.

Няма как поне един от тях да не беше хванал коронавируса, ако наистина съм бил заразен. Изглежда, че тогава изкарах някакъв тежък грип. Така предполагам...

И впоследствие, когато се почувствах добре и здрав, при петия тест се оказа, че имам COVID-19…

Winbet - победата е емоция! (18+)

След ден-два обаче пак започнаха подобни симптоми, макар че, честно казано, състоянието ми не беше толкова зле както първия път. Пак имах температура, но по-ниска. Нямах остри болки в гърлото. Отпадналостта не беше голяма, но се появи главоболие и за един ден загубих обонянието си.

Излиза, че тези два симптома – главоболието и липсата на обоняние, са доста характерни за коронавируса.

Сега съм вкъщи, изолирал съм се и редовно се чувам с личния ми лекар. Вече съм доста по-добре, но да не бързам със заключенията. Силно се надявам, когато дойдат от РЗИ и ми вземат следващата проба, тя да е отрицателна“, добави Занев.
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​