Третодивизионният Кариана спечели дербито на общината от програмата на турнира в Ерден. Момчетата на треньора Георги Владимиров се наложиха с 4:0 над Бойчиновци, записвайки втора победа в надпреварата.

Мачът ще се запомни с няколкото пропуска на Румен Рангелов. В 12-ата минута обаче таранът прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Росен Кирков. След центриране от корнер на Евгени Игнатов-Бамзе, Георги Илиев с глава покачи на 2:0.

Румен Рангелов доведе нещата до класика в 32-ата, след като бе изведен на празна врата от Ангел Русев. Малко преди почивката Бойчиновци можеше да вкара. След удар на Томислав Томов топката рикошира и срещна напречната греда на вратата на Павел Станев. В 53-ата минута тимът на бившия треньор на ерденчани Александър Александров-Вош пропиля 100-процентово положение. Привлеченият от Шурданица (Георги Дамяново) нападател Веселин Троянов излезе сам срещу Ивайло Върганов, но би право в тялото му. С ювелирен пас Евгени Иванов-Геко намери Николай Николов и юношата на Монтана оформи с глава победата на Кариана с 4:0.

Следващата събота и неделя мачовете за Купа „Кариана 2016” продължават.