Мажоритарният собственик на Локомотив (София) Петър Касев обяви, че клубът има планиран бюджет от 3,6 милиона лева, за да се подготви за участие в новата Висша лига. Той разкри планове за строеж на нов стадион - „Локомотив Арена“ с капацитет от 22 500 места.

Петър Касев се беше покрил, след като „железничарите“ напуснаха участието си в Югозападната „В“ група. Като дори влезе в болница заради сърдечни проблеми. След това с временни прояви пред медиите беше само изпълнителният директор Ивайло Аспарухов, който в края на 2015 г. нарече собственика на Локо (София) фалшив човек.

"Имаме вече планиран бюджетот 3,6 млн. лева за 2016 г., за да можем да се подготвим съвсем официално за новия формат на "А" група, за да може отборът да се върне там, където му е мястото", заяви Касев пред bTV.

"Новият стадион, който ще изградим в „Младост 4“, ще се казва "Локо Арена", "Локомотив Арена" или "ПФК Локомотив Арена". Нашата  площадка е от 57 декара. Стадионът е за 22 500 места, строителството се възлага на две външни компании – една германска и една австрийска фирма", каза бизнесменът.

Петър Касев обеща и сериозна селекция с четирима нигерийски футболисти, а в най-скоро време ще бъде представен и новият треньор на отбора.

Припомняме, че става въпрос за автентичния Локомотив, а не за основания от Иван Василев нов клуб, който се подвизава в "А" окръжна група.