ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Любослав Пенев беше топ нападател, а сега е топ треньор. Но не по успехи, а по напускания. Като прочете човек статистиката му, за главата ще се хване.  Любо е класически номад в занаята. Никъде не се задържа дълго време. Даже когато пое ЦСКА 1948, фенове се шегуваха из социалните мрежи, че трябва да бъде пуснат залог колко ще изкара в новия си отбор. Е, вижте само. На 29 май тази година го представиха, а преди дни си събра багажа и си тръгна. Без никой да го гони. Това прави шест пълни месеца.

Обърнем ли се назад, клубната картинка на Любослав Пенев е същата. В ЦСКА четири пъти е ставал пъти е ставал треньор и ето колко са продължавали престоите му.

Първи период на „Армията“: 5 март 2009 – 13 януари 2010
Втори период на „Армията“: 28 април 2015 – 1 юни 2015
Трети период на „Армията“: 8 февруари 2019 – 3 май 2019
Четвърти период на „Армията“: 29 март 2021 – 25 юли 2021

Успехите са влизане в групите на Лига Европа през есента на 2009 година и Купа на България, спечелена през 2021 година.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

Нека видим колко се застояваше Любо в другите отбори, където е бил треньор.

В Царско село беше два пъти. Първо от 30 април 2020 до 28 март 2021. Тръгна си, за да поеме ЦСКА. Второто му пребиваване в несъществуващия вече клуб е от 13 октомври 2021 до декември 2021, когато Царско село  сви бюджета, с което направи първа крачка към разформироването си, което стана факт няколко месеца по-късно. Няма ли пари, няма го и Любо.

Той беше при тлъстите пачки в Ловеч през сезон 2010/11, който е върхът в треньорската му кариера. Тогава стана за първи и единствен засега път шампион. Стори го заслужено. Но пак заради шушу, мушу или нещо друго си тръгна.  През 2016 година се завърна в Литекс, но отново за рекордно кратко време. Докато е казал „Добро утро“, вече се мръкнало и Любо е написал оставката си.

После мечтата му се сбъдна. Голямата, огромната, тъй бленувана мечта – да е треньор в Испания. Застана начело на втория тим на Валенсия. Уж добре, уж чудесно, да, ама някой му пусна мухата, че може да свали Боби Михайлов от президентския трон. Любослав Пенев сензационно загърби любимата ми Валенсия и се пусна в глупава авантюра, която загуби с гръм и трясък. И от два стола, Чичовото се озова на земята. Ни шеф на БФС, ни треньор на Валенсия II, където изкара четири месеца.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

А помните ли колко време Любо беше начело на Ботев (Пловдив) през 2014 година? Няколко месеца? Нищо подобно – само един месец. Дали заради КТБ, дали заради КГБ, ЦРУ или ЦК на БКП, но Пенев-младши записа ново постижение за кратко пребиваване.

Точно тогава Любослав водеше и националния отбор. Е, тук вече е изключението. Чичовото изкара начело на представителния ни тим цели 3 години – от 1 ноември 2011 до 20 ноември 2014. Нещо нечувано и невиждано за него на клубно ниво. Любо обаче и от националния си тръгна с гръм и трясък. Отново в свой стил. Както го прави често навсякъде, където е бил. 
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК