Отборна премия от 75 000 евро за националите след победата с 1:0 над Чехия е последното от оттеглилия се бос на българския футбол Борислав Михайлов начело на БФС, пише "Труд".

След успеха той позвънил в съблекалнята на мобилния на капитана Ивелин Попов и обявил, че тимът ще има прощална премия от него, която е била преведена преди два дни. Играчите посрещнали еуфорично новината с радостни възгласи, като титулярите и селекционерът Георги Дерменджиев са взели по 3100 евро (6000 лева). Влезлите в игра резерви и помощник треньорите – по 2500, а играчите от групата – по 1500. За служителите от щаба премията е 1000.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Премията доскоро беше „изчезващ вид“ за националния тим, който цяла година нямаше победа. Но появата ѝ в отбора идва в точен момент и е част от глътката въздух преди баражите за Евро 2020, когато в София срещаме Унгария на 26 март, а при успех пак на „Васил Левски“ ще играем с победителя от сблъсъка Исландия – Румъния на 31-и.

До този момент няма индикации, че Ивелин Попов може да се върне в отбора. Твърди се, че той е силно обиден заради нападки към него в ложата на националния стадион при 0:6 от Англия. Тогава реагирала неговата съпруга и избухнал скандал, потушен с помощта най-вече на Николай Бодуров.