ЦСКА размаза с 4:0 Ботев (Враца) и се присъедини към компанията на Лудогорец, Славия и Арда на полуфиналите за Купата на България. "Червените" нямаха особени затруднения срещу врачани, за които дебют записа Веселин Великов. Новият треньор, водил за последно Кариана (Ерден), замени преди дни Антони Здравков.

В герой за ЦСКА се превърна Жорди Кайседо, който блесна с хеттрик. Резервата Бисмарк Чарлс също успя да се разпише за категоричната победа на "армейците". 

Жребият за полуфиналите - ТУК!!

Мачът на стадион "Българска армия" започна с едноминутно мълчание в памет на легендата на Ботев (Враца) Любен Куновски, който през седмицата ни напусна завинаги на 72-годишна възраст.

Възпитаниците на Бруно Акрапович започнаха по-агресивно и притиснаха гостите от началото. В петата минута Тибо Вион стреля силно, стражът на Ботев Дамян Дамянов улови топката. В 11-ата отново той центрира отдясно и Жорди Кайседо се разписа с глава за 1:0. 

Домакините продължиха да доминират, а положенията пред вратата на врачани се заредиха. В 28-ата минута капитанът Тиаго Родригес (б.р. - при отсъствието на Петър Занев) изведе Брадли Мазику на стрелкова позиция, той нанесе удар, но футболист на гостите блокира. В 38-ата минута Кайседо не успя да вкара за втори път. Стори го обаче секунди по-късно, когато се разписа от дузпа за 2:0. Наказателният удар беше отсъден за фаул на Атанас Зехиров срещу Мазику. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

През втората част в игра за "червените" се появиха Бисмарк Чарлс и Иван Турицов, които замениха Жеферсон и Синклер. ЦСКА продължи да играе по-добре и да контролира събитията. Домакините стигнаха до още по-изразителна победа с две попадения в последния четвърт час. В 75-ата минута Мено Кох направи страхотен пробив по лявото крило, финтирайки Ненов и Зехиров, след което поднесе топката на Кайседо и той с едно докосване оформи първия си хеттрик с червената фланелка - 3:0. 

В 78-ата Бисмарк Чарлс се възползва от подарък на Аласан Н`Диайе, озова се сам срещу Дамянов, преодоля го и прати топката в празната врата за 4:0. Малко преди края Кайседо пропусна да вкара още един гол. Пеняранда го изведе сам срещу Дамянов, но еквадорецът не успя да го излъже и загуби топката. 

В неделя ЦСКА гостува на Берое в Стара Загора в мач от шампионата - от 14:15 часа. Ботев (Враца) пък се изправя срещу ЦСКА 1948 на стадион "Васил Левски" - също на 21 март (от 12:00 часа).

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 

ЦСКА - БОТЕВ (Враца) 4:0
1:0 Жорди Кайседо (11), 2:0 Жорди Кайседо (39-дузпа), 3:0 Жорди Кайседо (75), 4:0 Бисмарк Чарлс (78)

Най-интересното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
5 - Далечен изстрел на Тибо Вион, вратарят на гостите от Враца Дамян Дамянов спаси.
8 - Валери Домовчийски подаде на Даниел Генов, който шитира с левия крак към далечния ъгъл, Густаво Бусато не беше затруднен, тъй като топката премина покрай дясната му греда и излезе в аут.
11  ГОЛ! 1:0 за ЦСКА след гол на Жорди Кайседо! Нападателят на "червените" се извиси в наказателното поле на гостите след центриране на Тибо Вион и с глава прати топката в мрежата на Дамян Дамянов.
13  Аласан Н`Диайе имаше шанс да изравни след пас на Генов, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата на ЦСКА.
18 - Удар на Кайседо е уловен от стража на Ботев.
27 - Брадли Мазику беше изведен много добре от Тиаго Родригес, но ударът му срещна тялото на бранител на съперника. 
38  Кайседо се откъсна сам срещу Дамянов, прибърза с нанасянето на завършващия удар, който беше спасен от стража на Ботев.
38  ДУЗПА за ЦСКА! Брадли Мазику е повален от Атанас Зехиров в наказателното поле на Ботев, съдията Георги Николов логично дава дузпа на домакините.
39  ГОЛ! 2:0 за домакините с точно изпълнение на Кайседо, който прати топката под плонжа на Дамянов в долния десен ъгъл. 
45 - Край на първото полувреме.
------------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  По две смени в двата отбора.
46  Бисмарк Чарлс и Иван Турицов влизат в игра за ЦСКА, Жеферсон и Синклер няма да играят през втората част.
46  Новият треньор на Ботев Веселин Великов пуска Юлиан Ненов и Никола Колев. Сменените са Илия Миланов и Петър Атанасов.
51  Жълт картон за Тибо Вион, което му носи наказание (заради натрупани картони) и той ще пропусне срещата с Берое за първенствотo в неделя.
65 - Удар на Георги Йомов по земя, Дамянов улови топката.
71  Йомов отстъпва място на Пеняранда.
75  ГОЛ! 3:0 за ЦСКА! Кайседо с хеттрик. Мено Кох проби отляво, финтирайки Ненов и Зехиров, и почти от аутлинията поднесе топката на голмайстора, който отблизо засече в мрежата на Дамян Дамянов.
78
 ГОЛ! 4:0 за домакините, резервата Бисмарк Чарлс също бележи. Младокът се възползва от грешка на Аласан Н`Диайе, който му подари топката, напредна и озовал се сам срещу Дамянов, го финтира, след което не бе проблем да реализира в празната врата.
89  Пеняранда изведе Кайседо очи в очи срещу Дамянов, голмайсторът на ЦСКА опита да излъже стража, който обаче се хвърли в краката му и улови топката.
90 - Добавеното време е 2 минути.
90+2 - Край на мача. ЦСКА отвя Ботев (Враца) с 4:0 и е на полуфинал.

PFC CSKA Sofia
ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 28. Пламен Гълъбов , 2. Юрген Матей, 4. Мено Кох, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон (46  19.Иван Турицов), 20. Tиаго Родригес (к), 15. Тибо Вион , 24. Джером Синклер (46  17.Бисмарк Чарлс ), 10. Георги Йомов (71  9. Адалберто Пеняранда), 30. Жорди Кайседо 
Резерви: 25. Димитър Евтимов, 7. Енрике Рафаел, 19. Иван Турицов, 27. Мартин Смоленски, 11. Петър Занев, 17. Бисмарк Чарлс, 9. Адалберто Пеняранда
Треньор: Бруно Акрапович

POFK Botev Vratsa
БОТЕВ (Враца): 34. Дамян Дамянов, 81. Атанас Зехиров, 5. Костадин Ничев , 18. Илия Миланов (46  94.Юлиан Ненов), 77. Мартин Николов, 23. Христо Златински, 24. Аласан Н`Диайе, 9. Даниел Генов , 10. Петър Атанасов (46  22.Никола Колев), 30. Валери Домовчийски (к), 20. Дориан Бабунски  (70  14.Димитър Буров)
Резерви: 1. Христо Митов, 37. Венцислав Керчев, 22. Никола Колев, 94. Юлиан Ненов, 14. Димитър Буров, 8. Педро Лагоа, 19. Ангел Цолов
Треньор: Веселин Великов

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Георги Николов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация 
 


Снимки: АНТОН УЗУНОВ