ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич даде специална пресконференция преди официалното откриване на новия клубен стадион. На срещата с медиите присъства и Илиян Филипов от фирмата, която отговаря за строителството на „Колежа“. Очаква се самият той да влезе в борда на директорите на „канарчетата“. На пресконференцията стана ясно, че Ботев (Пловдив) има специална изненада. Тимът ще играе в днешния мач срещу Левски в черен екип, посветен на откриването на стадиона.

„Всички сме развълнувани за предстоящото откриване на стадиона. За мен това е нещо ново. Надявам се, че атмосферата, която феновете ще направят ще бъде невероятна. Благодаря на г-н Илиян Филипов, защото без неговата помощ нямаше да сме сега тук. Относно това дали той ще бъде в борда на директорите, предстои да седнем и да говорим. И двамата вървим в посока, която е най-добрата за Ботев (Пловдив)“, заяви Зингаревич.

„От финансова гледна точка клубът се намира в стабилно състояние. Само за последната година разходите за втория отбор, академията и базата в Коматево е 2 милиона евро. С преместването на стадион „Христо Ботев“ тези разходите ще се увеличат, но това е нормално, защото така е в бизнеса. Мислейки в по-дългосрочен план, всичко зависи от това как отборът ще играе. Ако стадионът се пълни, ще имаме и по-големи приходи. Нашата амбиция е клубът да се самоиздържа. Реалността в момента е такава, че ние трябва сега да продаваме играчи, за да има допълнителни приходи в клуба. Имаме оферти за петима наши млади футболисти, които в момента няма да продадем, тъй като искаме да ги доразвием“, допълни собственикът на „Ботев“.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

„Името на стадиона за момента остава. На този етап не е взето някакво решение. Не сме удовлетворени от представянето на отбора. Много примери може да дадем – дори с Челси. Със сигурност ще работим върху подобряването на играта на отбора. Първата част на сезона се стече по не добър начин за нас. През втората част от сезона взехме решение да дадем повече шанс на млади футболисти. Те са млади и трябваше да покажат всичко, което могат. Това беше нашето виждане за втората част от полусезона“, продължи той.

„Причината за освобождаването на Герман Чистяков е, че задачите, които трябваше да изпълнява, не се случваха така, както аз исках. Седнахме, говорихме и се разбрахме, че нашите пътища се разделят“, уточни Антон Зингаревич.

Илиян Филипов направи коментар по темата дали ще влезе в управата на Ботев (Пловдив).

За мен няма значение дали ще съм в борда на директорите или не. Това е най-малкият проблем. Ще помагаме по всякакъв начин. Говорили сме си вече. Всички искаме стадионът да е пълен. Сега има еуфория и ще се напълни стадионът. Тази еуфория ще бъде може би два-три-четири мача“, заяви Филипов.

„Този сезон всички сме го отписали. Ще направим всичко възможно Ботев (Пловдив) през следващия сезон да бъде в челните места и да играе красив футбол. Селекция не се прави с едно щракане на пръста. Ние ще направим всичко възможно, за да може Ботев да се върне в челните места на efbet Лига. Апелирам към всички фенове за спокойствие, защото това не става с едно щракане на пръста“, допълни бизнесменът.