Казахстанският сайт sports.kz излезе със заглавие "Казахстан - България 1:2 - не устояхме", коментирайки контролата между двата тима. Изданието отбелязва, че срещата се е провела в Алмати, въпреки проливния дъжд.

"Гостите се възползваха от своя първоначален натиск, поеха инициативата и владееха дълго време топката, дори и успяха да отбележат гол от засада. Два пъти към вратата стреля Валери Божинов, но неточно.

Александър Moкин, Дмитрий Шомко и Сергей Гридин се появиха на терена в началото на второто полувреме. Отборите създадоха опасни положения от далечни разстояния. Гостите спечелиха пряк свободен удар в опасна близост до вратата и Георги Илиев реализира в горния ъгъл на вратата за 0:1. След изпълнение на корнер, след като Иван Иванов смело прати топката в казахстанската врата, резултатът стана 0:2. Шомко от разстояние разтърси напречната греда, а Гридин нахлу в наказателното поле и стреля към Пламен Илиев, но вратарят показа своето ниво и предотврати гола. В последствие играта се разви доста интересно... Когато феновете бяха на път да напуснат стадиона, Шомко намали на 1:2.

От мача не бяха доволни казахстанските феновете, а треньорът Мирослав Беранек трябва да се замисли за грешките ни, които да не повтаряме в официални мачове", се казва още в коментара на сайта.