Най-новото попълнение на Левски - Еркебулан Сейдахмет, говори пред медия в родината си за пристигането си на "Герена". 19-годишният национал на Казахстан, който носи прозвището Меси, остана извън групата за мача със Славия (3:0), но има шанс да бъде в състава за предстоящия мач с Лудогорец.

"В отбора ме посрещнаха много добре, даже не очаквах толкова топъл прием. Колективът е отличен, треньорите са много добри. България е футболна страна, така че всичко е чудесно. Трудно можех да разчитам, че ще мога да дебютирам още със Славия, защото бях в отбора от едва три дни. Готвя се за мача с Лудогорец, който ще се играе на 10 март. Надявам се в него да получa шанс", каза Сейдахмет.

"Български футболен гранд - това, разбира се, е крачка напред. Левски играе атакуващ футбол, а Уфа - защитен. Затова за мен беше по-трудно да се преборя за място в състава там. Уфа се бори за оцеляване в руската Висша лига, а Левски е един от лидерите в българския футбол. Ще работя здраво и се надявам да вкарам много голове", каза още офанзивният футболист, който е на "Георги Аспарухов" под наем от Уфа.

"Не знам дали Станимир Стоилов по някакъв начин е съдействал за преминаването ми в Левски. Но Стоилов много ми помага със съвети, подсказва ми различни неща. И не само той, но и другите български специалисти, които работеха в националния отбор на Казахстан - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов", продължава Казахстанския Меси.

"Представителите на по-старото поколение говорят руски, а по-младите знаят английски. Аз също говоря малко английски, така че нямам особени проблеми с комуникацията. Още от самото начало ми беше лесно тук. Не е минала и седмица, откакто съм в България, а вече се чувствам като у дома си. В България имам повече шансове да се покажа в Европа - това за мен е като трамплин. Не знам как ще се развият нещата, но в бъдеще искам да играя в Европа на още по-високо ниво", завърши Сейдахмет.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019