Полузащитникът на Левски Мартин Райнов изрази мнение, че "сините" са равностойни на шампиона Лудогорец и ще опитат да го докажат в неделя. Тимът на Георги Дерменджиев приема "орлите" от 17:30 часа. Преди дербито Лудогорец е на върха с 56 точки, а Левски е втори с 51. 

"Чувствам се много щастлив от победата в дербито с ЦСКА, това беше много важен мач за нас. Но това беше просто един от двубоите, които трябваше да спечелим. Имаше много емоции, но ние сме професионалисти и трябва да ги потиснем, за да останем с хладен разум и топло сърце. Със сигурност победата ни дава увереност и самочувствие. Тя ни трябваше много, защото не започнахме пролетния дял на първенството по най-добрия начин. Но с тази победа всичко си дойде на мястото", коментира Райнов пред "Bulgaria On Air". 

"Със сигурност Левски е конкурентоспособен на Лудогорец, но трябва да го покажем на терена, а не само на приказки", каза халфът. 

"През лятото за първи път имаше реален интерес на Левски към мен. Бях много развълнуван, защото разбрах в късен час за това. Не спах след тази новина, защото винаги съм искал един ден да заиграя на "Герена". Тогава Славиша Стоянович прояви желание да дойда тук. Обстановката в Левски е добра. Има уважение между футболистите и това е важно за мен. Колективът се подобрява с идването на Живко Миланов и Валери Божинов - много добри футболисти с характери. След победите, които натрупахме и ще продължим да трупаме, ще става още по-добре. Сега съм на точното място", доволен е Райнов. 

"В Берое имаше добър колектив и положителни моменти. Благодаря на съотборниците и ръководството. Но за мен бе дошъл моментът да направя следващата крачка. Тя бе важна и точна. Сменил съм четири отбора в "Б" група, преди да стигна до мястото, на което съм сега. По-добре да играеш редовно, отколкото да стоиш резерва в елита. Така мисля и в момента. Практиката, дори и на по-ниско ниво, е много важна, защото трябва да се очукаш. В "Б" група също се играе футбол, всеки се бори за хляба си. Това ме направи по-добър играч и по-силен характер", добави полузащитникът. 

Той допълни, че се надява отново да попадне в списъка на националния селекционер Петър Хубчев. "Повиквателните са показателни за труда, който влагам. Наистина само аз знам как тренирам, какво работя и какво ми е коствало да стигна до него. Горд съм, че съм викан. Имам още по-големи мечти и цели. Сега квалификационната група за европейското първенство е доста равностойна - само Англия се откроява. Мисля, че имаме добри шансове да се класираме. Пожелавам си само да съм здрав, както и всичките ми колеги. С Левски искам да станем семейство, а след това да печелим титли и да радваме хората. В клуба съм от месец и усещам какво е този клуб - огромно нещо е да бъдеш част от него", завърши 26-годишният Мартин Райнов.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019