Проблемът около стадион „Локомотив“ в столичния квартал “Надежда” остава без решение, засега. Днес в сградата на министерството на спорта се състоя среща между спортния министър Свилен Нейков, областния управител Данаил Кирилов и над 20 представители на Обединени спортни клубове Локомотив (София). На срещата присъстваха и представители на другите столични спортни клубове “Левски”, ЦСКА и Славия, които имат сходни проблеми със старостта и използването на съоръженията. Босът на футболния Локо Николай Гигов обаче не присъства на събитието, предава “Гонг”.

Областният управител Данаил Кирилов сподели, че цялостният ремонт на стадион “Локомотив“ ще излезе на стойност 3,5 млн. лева по предварителна експертиза. От тях между 300 и 550 хил. лева са средствата, които са спешно необходими за ремонта на проблемната козирка на стадион „Локомотив“. Най-вероятно държавата ще се ангажира с намирането на тези средства, но те трябва да бъдат върнати постепенно от ползвателите на съоръжението. Работи се за постигане на споразумение с различните спортове в рамките на Локомотив София, както и с футболния клуб. Чака се и законодателна поправка в тази връзка.

Стадионът обаче продължава да “виси” във въздуха. Не е притежание нито на спортните клубове, нито на футболния клуб. Продължава обаче забраната да има мачове на съоръжението, въпреки че на него ще тренират стотици деца. Последната експертиза, направена на конструкцията, е показала, че 132-те носещи въжета на козирката все още имат годност, но показателите са в критичния минимум. По тази причина предписанието е да бъде предприет незабавен ремонт на съоръжението./БЛИЦ