Александър Томов даде пресконференция днес на стадион "Българска армия". Първата тема бе решението Стойчо Младенов да остане начело на ЦСКА, а втората бе свързана с финансовата част в клуба. Томов отговори и къде са похарчени 14-те милиона лева за миналата година, за които говори Петър Манджуков.

"В началото дългът бе 37 милиона лева. На 1 август 2013 - 25 милиона лева, на 1.12.2013 г. бе 19 милиона лева. И към 1.12.2014 е 12 милиона. Дългът към НАП е 9,6 милиона лева. От този дълг 8,4 милиона лева е обезпечен. Надявам се да обезпечим още 1 милион. Ние смятаме, че това е най-големият успех. Обещали сме да намалим още 4 милиона от дълга. Имаме дела към КАС и се надяваме да се справим“, сподели Томов.

Ето къде са похарчени 14-те милиона лева за 2014 година:
5 милиона лева - заплати на първия отбор и треньорите
3,9 милиона лева - стари задължения
1,5 милиона - "други" разходи (лагери, пътувания и др.)
900 хиляди лева - заплати за администрация
500 хиляди лева - капиталови разходи

"Ако не бяха 4-те милиона, които сме платили, ЦСКА щеше да цъфти. Щяхме половината да дадем за трансфери, другите да живеем спокойно, даже и да се почерпим с по нещо", допълни Томов.

"В графа приходи имаме значителни разминавания, тъй като клубът не направи пробив в евротурнирите, както бяхме превидили. Загубата от Зимбру ни отне около половин милион. Иначе имаме приходи по два случая на трансфери - Райс Мболи и Чочев. Трансферът на Сержиу Буш влиза в новата счетоводна година година. Изпълняваме всички критерии на ФИФА и УЕФА за прозрачност, не се дават комисионни на мениджъри и агенти за трансфери.

Разчитаме да реализираме три прихода през годината, които миналата година не успяхме и това ни изкриви сметките. Най-добрият възможен вариант за ЦСКА е участие в груповата фаза на Лига Европа. Ако успеем да влезем в групите, ще вземем поне пет милиона евро. Това означава, че ще си подсигурим бюджета. Миналата година не успяхме да реализираме приходи от продажбата на акции. Очакваме и да направим един-два изходящи трансфера."