Наставникът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез коментира нулевото равенство на тима си у дома срещу ЦСКА 1948. Той отбеляза, че през първата част тимът му не е показал добра игра.

„Изиграхме разочароващо първо полувреме, не обичам да се извинявам, но този път трябва да го направя. Феновете го заслужават за това, което видяха първото полувреме. Започнахме да сме по-агресивни втората част. Разочароващ резултат, защото ако бяхме спечелили, отивахме на 6-ото място. Остават ни 2 мача до плейофите и трябва да се фокусираме върху тях“, каза Керкез минути след края на мача на стадион „Христо Ботев“.

Той все пак открои играта на своя отбор в защита: „Да, разбира се, ние се подобряваме в дефанзивен план. Показахме го в последните 3 мача. Липсваше ни концентрация в атака, въпреки че създадохме положения. Трябва да анализираме това, което направихме първото полувреме и да си направим изводите“.

„Не мисля, че ние сме страдали в края на мача. Те имат качествени футболисти, искат да спечелят, борят се за по-високо класиране. Двубоят бе отворен и е нормално те да създадат някои положения пред вратата ни. Знаем от какво се нуждаем, когато домакинстваме“, анализира края на мача треньорът на „жълто-черните“.

„Да вкарваме голове и да не виждам тази липса на енергия, както беше през първото полувреме. Знам, че на дневен ред стои въпросът, дали ще отидем на 6-о място. Нашата цел е да спечелим всеки един двубой, за да играем срещу най-добрите отбори. Какво да направим? Да загубим мач, за да отидем на 7-ото място? Досега седмият винаги е губил баражът за Европа. Мисля, че има хора, които не уважават Ботев Пловдив. Поне за мен, трябва да се свири 50 на 50 и да е по правилата. Това се случва в няколко поредни двубоя. Искам да благодаря на хората, които дойдоха на стадиона и ни подкрепиха. Ние ще продължим да работим, за да се подобрим“, завърши Душан Керкез.