Полузащитникът Антон Костадинов отпадна от състава на Светкавица за съботната среща от 6-ия кръг на "А" група срещу Черноморец. Това съобщи треньорът на тима от Търговище Пламен Донев.

Наставникът обясни, че Костадинов е разкъсал мускулни влакна на вчерашното занимание и ще се възстановява поне три седмици. Ясно е, че в Светкавица няма как да използват и Христо Петев, чиято травма ще бъде лекувана още три месеца.

В същото време снощи ръководството на клуба дискутира ситуацията с червения картон и наказанието от 5 мача за полузащитника Николай Петров. Той си изпроси глупав червен картон при гостуването на Локомотив (София) (1:4), а веднага след мача Донев обяви, че за Петров ще има наказание.

Най-напред обаче Светкавица ще обжалва петте мача лишаване от състезателни права и 4000 лева глоба, а едва след окончателното решение ще оповести и санкцията за футболиста с буйния нрав.

"Излизаме за първи точки. Амбицирани сме, защото отборът вече се сплоти и наистина става по-боеспособен", заяви Донев.

Спецът допълни, че на върха на атаката отново ще излезе египетският нападател Мохамед Уахид, роден 1990 година, който показва много добри футболни качества до момента. Именно той вкара първото попадение за Светкавица в "А" група, разписвайки се при загубата с 1:4 от Локомотив (София) в последния кръг.