Халфът на ЦСКА Николай Дюлгеров призна, че дербито срещу "Левски" ще бъде по-особено. Полузащитникът, който е бивш юноша на „сините", е готов за здрава битка. Той се закани, че във Вечното дерби ще се пролива кръв. Срещата ЦСКА - "Левски" е на 19 този месец.

„Ще се радвам, ако вкарам гол на "Левски". И при предишния си престой имах шанса да го направя, но нямах късмет да вкарам. Дано сега го направя, ще ми бъде и първи гол за ЦСКА в официален мач. Ако трябва, ще нараня Гаджев. Футболът е игра за мъжки момчета. Това са мачове, в които се "пролива кръв", няма как да не стъпим здраво, не само аз, а и всички други. Играе се на "кило кръв и метър кожа", както се казва. Дано всички го осъзнават", заяви Дюлгеров пред "Топспорт".

„Иначе не се чувствам „предател", аз не напуснах "Левски", а бях освободен по времето на Стоилов и Сираков, смея да кажа - пресилено. Въобще обаче не съжалявам. Мога да кажа, че си промених на 180 градуса футболната принадлежност и сега ЦСКА е отборът на сърцето ми", подчерта още полузащитникът.

„Напрежение в отбора няма, колективът ни е страхотен. За заплатите - дотук каквото е имало да ни дават, са ни го дали. Нормално е понякога да се закъснее с някой ден, но всичко е в рамките на нормалното. Дано и занапред така да продължават нещата и да вървим всички заедно, да гледаме в една посока, в полза на ЦСКА", призова още Дюлгеров.

"ЦСКА винаги е под прожекторите, каквото и да направиш, се разбира. Такава е обстановката, че те държи под напрежение, кара те да си концентриран и мотивиран, да даваш 100 процента от себе си. Това за мен е добре", подчерта Дюлгеров.