Тунизийският нападател на "Ботев" (Пловдив) Юнес Хамза получи днес наградата си за Играч на 24-ия и на 31-ия кръг в анкетата на Пресклуб "България", а след това говори и пред журналистите. Хамза дебютира ударно в българското първенство, изригвайки срещу Лудогорец с 2 гола за 2:2 в 24-ти кръг. Той събра 11 от 22 възможни гласа на футболните специалисти, гласували в анкетата, изпреварвайки Данило Асприля от Литекс (7 гласа) и Мартин Камбуров от Локомотив Пловдив (3 гласа). В 31-ия кръг тунизийският национал отново вкара два гола – при домакинската победа над Литекс с 2:1. За този кръг събра 12 гласа, оставяйки зад себе си Даниел Димов от "Левски" с 4 гласа и Върджил Мисиджан от Лудогорец и Мартин Камбуров с по 3 гласа.

Хамза заяви, че се надява Станимир Стоилов да остане треньор на тима и за следващия сезон, най-вече заради факта, че именно той е поканил не само него, но и останалите играчи от румънското първенство при "жълто-черните".

"Дойдохме заради треньора Стоилов. Той ни гласува доверие и нашата задача е да му се отблагодарим. Ще се опитаме да спечелим всички мачове до края на първенството и да натрупаме колкото се може повече точки. Разбира се, ние имаме договори с "Ботев" и ще останем, дори и треньорът да се смени", каза Хамза.

Голмайсторът добави, че адаптацията му, заедно с тази на останалите играчи от Румъния, е протекла малко по-трудно, защото терените не са добри. Дори били по-лоши от тези в северната ни съседка. Но когато "Ботев" приключи строежа на новия стадион, ситуацията щяла да бъде много, много по-различна.

"Сега нашата цел е да спечелим Купата на България. Този трофей е много важен и за нас като играчи, и за развитието на "Ботев" като клуб. Все пак този трофей ще бъде част от нашите визитки, а и хвърлихме много сили, за да стигнем до финала. В отбора са събрани добри футболисти и мисля, че добрите резултати тепърва предстоят", каза още голмайсторът.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА