Звездата на "Ботев" (Пловдив) Феребори Доре се оплака, че се е сблъсквал с расистки подвиквания по българските стадиони. „Имаше подвиквания към мен на мачовете с "Левски" и ЦСКА. Аз обаче не обръщам внимание на това. Моята работа е да играя футбол. Това е игра за удоволствие, в нея няма цветове, има добри или лоши футболисти”, заяви националът на Конго, който заедно със съотборника си Юнес Хамза бяха в Пресклуб "България" за награждаването си за Играч на кръга. Доре получи наградата за най-добър играч на 26-ия кръг. Тогава "Ботев" разби Локо (Сф) с 4:1, а таранът вкара 2 гола.

Снажният африканец печели 11 гласа за представянето си от родните треньори и оставя зад себе си Валери Домовчийски (Черно море - 4 гласа), Анисе ("Ботев" (Пд) - 3 гласа) и др.

"Много съм благодарен за наградата. Това не е само моя заслуга, а на целия отбор. Срещу "Левски" и Литекс ни беше най-трудно в нападение. Вярно е, че имаше много нови играчи в "Ботев", но ние изградихме един екип и играем все по-добре. Ако треньорът си тръгне, ние имаме договор и ще останем", добави Доре.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА