"Ботев" (Пловдив) официално представи шестото си попълнение пред медиите - Юнес Хамза. Тунизийският голмайстор се явява и петият футболист, който пристига при "канарчетата" от съседна Румъния тази зима.

Първите думи на нападателя, който пристига от Петролул, бяха свързани именно с неговия бивш отбор: "Искам да благодаря на Петролул затова, че имах възможността да бъда част от отбора. Благодаря както на клуба, така и на феновете, че ми дадоха възможност да се включа в новото предизвикателство."

При представянето в Коматево 26-годишният Юнес Хамза сподели, че е имал по-добра финансова оферта от друг клуб, но е предпочел "жълто-черните" заради желанието на ръководството да го привлече в редиците си, както и големите амбициите пред отбора.

"Искам да играя с "Ботев" в Европа и да спечеля титлата в първенството. Имах възможността да се запозная с феновете, впечатлен съм. Те подкрепят отбора навсякъде. Запознат съм с историята на клуба и мисля, че има какво да дам от себе си за него", сподели Хамза.

Относно климатизацията в отбора, новото попълнение на "Ботев" бе категоричен, че ще направи всичко възможно да се адаптира бързо и мисли само и единствено в тази посока. Той сподели, че познава добре съотборниците си от Румъния - Александру Бенга и Феребори Доре, и заедно с тях ще вдигнат нивото в новия си отбор. 

За състоянието на българския футбол Юнес Хамза бе откровен, че не познава другите отбори. Успял е да наблюдава само няколко мача на запис на "Ботев", от които е придобил своите впечатления.  

Голмайсторът беше запитан с какъв номер предпочита да играе: "Винаги съм носел номер 9. Той ми носи късмет. Надявам се с него да помогна на отбора за амбициите му, да спечелим Купата и да се класираме в евротурнирите. С головете си искам да помогна целта да бъде изпълнена."

В края на разговора тунизиецът заяви, че симпатизира на немското и френското първенство.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА