Игралите в Румъния Юнес Хамза и Козмин Моци ще бъдат основните оръжие на Лудогорец за утрешната битка със Стяуа в плейофа за влизане в Шампионската лига, пише "Меридиан Мач".
 
Двубоят е утре от 21:45 часа на стадион "Васил Левски", а Стяуа е с победа 1:0 от първата среща.
 
Хамза игра 2,5 години в Румъния, през който записа 34 гола на 17 различни отбора. Тунизиецът вече се е разписвал във вратата на Стяуа, макар да не успя да го стори в първия двубой между двата отбора.
Единственото му попадение е от сезон 2011/2012 при загуба с 1:2. От тогавашния отбор на Стяуа в състава са Танасе и Чипчиу, които пропускат реванша в София заради контузия и наказание. В отбраната на букурещкия гранд тогава е и българинът Валентин Илиев.
 
 
Отделно от това Хамза познава добре румънския гранд от опитите им да го привлекат това лято. Тогава тунизиецът избра Лудогорец, обвинявайки хората на Стяуа, че не са достатъчно настоятелни в исканията си.
 
Другият "шпионин" в тима на Лугодорец - Козмин Моци също има с какво да се похвали в битките със Стяуа.
 
Румънецът има положителен баланс от битките с гранда, записвайки 6 победи с екипа на Динамо (Букурещ). В актива му има още 3 равенства и 3 загуби, последната от които с екипа на Лудогорец отпреди дни (0:1).

Шампионска лига - сезон 2014/15
БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите