Хасково стартира днес зимната си подготовка. Първата тренировка за 2015 година е насрочена за 15:00 часа на "Ямача". Преди нея наставникът Емил Велев ще даде пресконференция за медиите, на която ще говори за селекцията и ще обяви програмата за предстоящата подготовка.

БЛИЦ разбра, че ще бъдат представени 7 нови попълнения - вратарите Кирил Акалски и Едуард Мечикян, защитниците Тихомир Трифонов-Херо и Тейнур Марем, както и нападателите Григор Долапчиев, Димитър Андонов и Владислав Тодоров. Последният е минал през школата на Барселона, а за Долапчиев вече стана ясно, че ще играе за Хасково под наем от ЦСКА до края на сезона.

Хасково се раздели с 13 футболисти, които започнаха в отбора през миналото лято. Първо напуснаха Васил Велев, Галин Димов, Недялко Хубенов, Николай Димитров и Мартин Ковачев, а след края на първата част на шампионата за незадоволителни резултати бяха освободени още Дончо Атанасов, Костадин Ничев, Атанас Чепилов, Майкъл Тевия, Олег Шалаев, Джихат Кямил и вратарите Боян Пейков и Емил Данчев. Централният нападател Емил Ангелов пък обяви, че спира с активния футбол и се отдава на треньорството. Бабангида вече е помощник на Емил Велев.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2015