Хебър дебютира със загуба в Югозападната Трета лига. Избраниците на треньора Йордан Петков отстъпиха с 1:2 на амбициозния Пирин (Гоце Делчев), който е сред фаворитите за спечелването на първенството този сезон. Мачът се игра пред 1000 зрители на стадион "Георги Бенковски".

Гостите, за които играят доста опитни футболисти със стаж в родния елит, започнаха мача с по-голямо самочувствие. В 9-ата минута обаче ликуваха домакините. Капитанът на Хебър Здравко Лазаров откри резултата, показвайки, че още може да бележи, макар и на 40 години.

Неврокопчани не трепнаха от студения душ и веднага пренесоха играта в половината на Хебър. След само 6 минути те изравниха с попадение на Георги Самокишев. Опитният бранител надскочи защитата на домакините при центриране и заби топката в мрежата на Стоичков за 1:1. До почивката Пирин се размина с втори гол. Почти всяко центрираше всяваше смут в отбраната на Хебър, която показа сериозни слабости при статичните положения.

Неврокопчани все пак стигнаха до втори гол в 59-ата минута. Тогава Мартин Газиев центрира от фаул, вратарят Стоичков изби топката, но тя се удари в играч на Хебър и стигна до Крум Ловков, който отблизо опъна мрежата за крайното 1:2.

Репортаж на мача - ТУК!