"Няма да ставам треньор на Лудогорец, имам си договор с Иртиш и си го изпълнявам. В неделя се прибирам в Казахстан и започваме подготовка за следващите мачове от първенството, заяви пред БТА Димитър Димитров-Херо, сочен днес като евентуален нов наставник на шампионите.

Лудогорец отпадна в 3-ия кръг на квалификациите в Шампионската лига, след като спечели с 3:1 снощи втория мач с Апоел Беер Шева, но загуби с 0:2 в първия.

"Лудогорец добре игра снощи. Но след 3:1 се наруши балансът им в играта, когато беше вкаран още един нападател. Бройката на нападателите не винаги означава, че играеш нападателно и ще имаш задължително положителен резултат от тази промяна. Ако беше така, щяхме да излизаме с 10 нападатели и победата щеше да ни бъде гарантирана.


Но разбирам намеренията на треньора на Лудогорец и напълно ги приемам. Трябва да се търси риск в такъв момент, защото голът ти е нужен. Аз пък си имам договор в Казахстан до края на годината, така че няма как да стана треньор на Лудогорец. Освен това, пред отбора стоят квалификациите за Лига Европа. Какво правим, ако влязат в Лига Европа и направят фурор там?", попита Херо.

Той и Иртиш отстраниха Дунав в Лига Европа, но след това отпаднаха от Цървена звезда.

Херо даде добра оценка на колегата си и приятел Станимир Стоилов-Мъри, който продължава в плейофите на Шампионската лига с Астана, отстранявайки полския шампион Легия (Варшава).


"Много положително е влизането на Астана поне в групите на Лига Европа. Легия Варшава е изключително солиден клуб и отбор, въпреки смяната на доста играчи. Но Астана играе доста организирано във фаза защита, не си сменят състава от доста време и нужната сработка вече е факт, обясни Херо.
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа