Бившият селекционер на националния отбор Димитър Димитров коментира в предаването на „Арена спорт“ по БНТ възможността отново да застане начело на представителния ни тим. Херо заяви, че би се завърнал в националния отбор, но всичко зависи от задачите и целите пред тима, както и от условията, които от БФС ще му предложат.

„Неприятно ми е да коментирам темата за националния отбор, защото нямам предложение от БФС и това излиза като самопредлагане за поста, а съм далеч от тази мисъл. Ако получа оферта да поема националния отбор, ще я коментирам. Зависи какви ще са целите и задачите пред отбора, какви ще са условията за работа и какъв ще е срокът на договора. Сега не искам да коментирам спекулации“, започна Димитров.

„В националния отбор нещата не са добре – това е ясно за всеки. Но все ми се струва, че този състав има доста по-голям потенциал от това, което показа в последните мачове. Неприятни резултати, неприятна игра, а за да се говори с уважение за българския национален отбор, футболистите трябва доста да подобрят играта си“, категоричен е Херо.

„Нямам нищо напротив да работя със Станимир Стоилов в националния отбор, без значение кой ще бъде главен треньор и кой помощник. Имал съм възможност да работя вече веднъж с него, въпреки че той тогава бе играещ помощник-треньор. И двамата имаме еднаква философия за играта, така че за мен ще бъде огромно удоволствие да работя с него“, добави 63-годишният специалист.

„Искам да дам увереност и кураж на Тодор Неделев. Аз лично много го харесвам като футболист и той го знае това. Когато бях начело на Лудогорец правих доста опити да го привлека под мое треньорско ръководство. Надявам се максимално бързо да се възстанови и да се завърне на терена, защото той е нужен на българския футбол“, каза още Херо.

„В България липсват условия за подрастващите футболисти и за представителните тимове. Може би станахме държавата с най-лошите терени в Европа. Методиката на трениране е грешна, а не на последно място и отношението на самите трениращи футбол. В последните години виждаме дисбаланс във всяко едно отношение – като ниво и като организация в българския футбол. На младите футболисти задължително трябва да им се даде възможност да участват във Втора и в Трета лига, за да се развиват“, анализира Димитров.

„Присъствах на една среща с Димитър Бербатов и екипа му, исках да видя идеите им. Действително имаше много неща, които ми се понравиха и ми харесаха“, завърши Димитър Димитров.