Tреньорът на Левски Станимир Стоилов даде интервю за "Арена спорт". В ефира на БНТ Мъри коментира лятната селекция на „сините“, предстоящите двубои с ПАОК в Лигата на конференциите, както и темата за националния отбор. До момента на "Герена" привлякоха Ивелин Попов, Анте Блажевич и Роналдо.

Стоилов също така отправи закана към някои от футболистите си, които го разочароваха със слабото си представяне в контролата вчера със Септември (София) (1:1).

"На този етап смятам, че Ивелин Попов, Анте Блажевич и Роналдо ще са лятната селекция на Левски. Ако има изходящ футболист и позицията му се оголи, ще трябва да се подсилим. Мисля, че се справим с групата, с която разполагаме“, каза Стоилов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Наставникът иска нападението на Левски да е по-динамично и по-раздвижено. „Роналдо е офанзивен футболист, но не е типичен нападател. На този етап не може да кажем, че имаме проблеми с нападението, след като постигнахме положителни резултати през миналия сезон. Билал Бари, Марин Петков, Ивелин Попов и Илиян Стефанов могат да играят атакуваща позиция. Ще се опитаме да организираме тройка нападатели, който да бъдат по-динамични и по-раздвижени“, каза Мъри.

„Роналдо можехме да го привлечем още декември месец като свободен агент. Разходът за такъв перспективен футболист не бе голям, а спонсорът пое по-голямата част от него“, добави треньорът.

Стоилов коментира и предстоящите мачове с ПАОК. Жребият отреди Левски да се изправи срещу гръцкия гранд в Лигата на конференциите. "Сериозен съперник. Не помня от колко години Левски не е имал толкова тежък противник още на старта в евротурнирите. Но ние разполагаме с отбор, който може да се противопостави на ПАОК. Ако успеем, ще сме много доволни. Има план и стратегия за развитие на отбора и не трябва да се отклоняваме от пътя. Най-важни са колективните действия на терена. Отборът трябва да работи като часовников механизъм, за да може да компенсираме класата на противника. Ясно е, че можем да приключим евроучастието си още в първия кръг, но това е напълно нормално с оглед факта, че Левски загуби огромни си коефициент, който бе натрупал във времето“, коментира любимецът на „синя“ България.

Мъри Стоилов определи като „несериозно“ поведението на футболистите на Левски в защита в контролата вчера срещу новака в Еfbet Лига Септември (София) - 1:1. 

„Видя се, че има несериозно отношение към играта на отбора във фаза защита. Ще се постарая този проблем да го реша в най-скоро време, защото в името на Левски компромиси не правя. След спечелването на Купата миналия сезон играчите трябва да разберат, че ангажиментите им вече са по-големи, отколкото бяха досега. Аз лично смятам, че Левски трябва да играе много по-добре. Без желание и амбиция няма как да се постигнат успехи във футбола. Без значение дали целите са изпълними или не, в Левски винаги трябва да се поставят високи цели“, категоричен е Стоилов.

Треньорът на Левски коментира и темата за националния отбор. Той смята, че Димитър Димитров-Херо би бил подходящ кандидат за поста, но посъветва ръководството на БФС да обмислят добре решението си. "Аз съм се учил от Димитър Димитров като треньор, той се е справял в тежки ситуации в шампионски отбори. Най-важно в този момент е ръководството на БФС да прецени кой е най-подходящият човек за тази работа. Не трябва да се търси подмладяване на отбора, а да се викат тези футболисти, които в момента са в най-добра форма. Ръководството на БФС трябва да мисли, когато назначава национален селекционер“, завърши Станимир Стоилов.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022