Полузащиниткът Димитър Димитров-Херо е пожелал да напусне Локомотив (Горна Оряховица), съобщи пред sport-vt президентът на клуба Бончо Генчев.

Играчът сам го е потърсил, за да му съобщи, че си тръгва. Решението му е продиктувано от желанието да бъде по-продължително време на терена. През есента Димитров в повечето случаи влизаше като резерва, а в началото на зимната подготовка лидерът в класирането на Северозападната “В” група привлече още един опорен халф - Николай Петров. В зоната на Димитров може да играе и другото ново попълнение Тодор Стоев.

Локомотив продължава подготовката с двуразови тренировки. От вчера на отбора е осигурено хранене. В края на миналата седмица пристигна и очакваният таран от Русия - двуметровият нападател Виталий Савченко.

Почти напълно е готов и списъкът с контролните срещи. “Железничарите” стартират на 29 януари с гостуване на Дунав в Русе. На 2 февруари отборът ще срещне юношите до 19 г. на Литекс в Ловеч. На 8-и съперник на горнооряховци в град Бяла ще бъде водачът в класирането на Североизточната “В” група Бенковски.

На 15 февруари има мач с Кубрат, като домакинството се уточнява. На 19-и локомотивци гостуват на Спартак в Плевен, а на 22-и – на Светкавица в Търговище, като е възможно е да бъде насрочена още една проверка.