Треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо похвали футболистите въпреки загубата с 0:2 от “Ботев” (Пловдив). Специалистът похвали публиката на стадион “Христо Ботев” и съдиите начело със Станислав Тодоров.

“Ние създадохме по-чисти голови положения, но не успяхме да спечелим най-вече заради липса на майсторство в завършващата фаза. “Ботев” създаде два или три пъти по-малко положения, но ни победи. Жалкото е, че този проблем – при реализирането на голове, продължава да съществува. Ние си продадохме личностите, които можеха да реализират усилията на отбора, но сега трябва да търсим техни заместници”, заяви Херо.

“Програмата ни беше тежка от началото на сезона - мач с “Левски”, после с ЦСКА и “Ботев”. Това обаче не е оправдание. Ако ние си реализирахме положенията, щяхме да имаме повече точки. Естествено, че е рано да говорим за аутсайдери и фаворити, първенството сега започва. Искам да благодаря на публиката на “Ботев”, уважавам феновете на всички отбори, включително и тези на “Ботев””, допълни Димитров.

Треньорът коментира информация отпреди време, че е отклонил предложение на “Ботев”: “Имам договор с Черноморец. Много добре знаете, че те ме подкрепиха в най-тежкия момент, когато се разболях, така че нямах моралното право да напусна. Благодаря на съдиите за коректната и честна работа днес. Ще бъда радостен, ако има повече такива съдии.”/БЛИЦ