Треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо нападна рефера Александър Костадинов, който показа директен червен картон на Венелин Филипов. “Акулите” загубиха с 0:1 като гост на Литекс, а победното попадение падна в последната минута на мача.


„„Какво да говорим пристана ми всичко, това е срамно съдийство. Моите претенции? Ако сте гледали мача, ще знаете. То се свиреше само в едната посока, ние играхме днес 11 срещу 14. Не е само червеният картон, ами фаулове, картони, всичко? За какво да коментирам? Ако вие не сте видели, по-лошо от това съдийство не знам. По-слабо съдийство не съм виждал от година. Цялото поведение от втората минута беше срещу нас. Ако можеше да глътне топката и да я вкара в нашата врата, щеше да е най-добре, но не можа да я глътне. Ако мислите, че това беше честно съдийство, значи аз не разбирам от футбол”, избухна Херо.


“При червения картон има единоборство - двама защитници наши срещу техен нападател. Нали трябва да е последен в защита в тази зона, за да има червен картон. Но ако не беше това, нещо дузпа щеше да даде”, допълни афектираният треньор на Черноморец.


„Ако това са обидни думи, нека да ми вземат и лиценза, и главата, няма проблем. Да седя и да мълча? Той ще разбере, какво чувствам като седи на пейката и аз така свиря, да види как ти ограбват труда. С такова съдийство българският футбол е умрял“, продължи Херо.


„Гордея се с моите футболисти, създадохме повече голови положения”, завърши Димитров.