Ръководството на германския Херта е отказало да пусне Валери Домовчийски за лагера на националния ни отбор. Както е известно, селекционерът Станимир Стоилов изпрати повиквателна на Домо заради контузията на Димитър Бербатов и неясното положение на Валери Божинов.
 

Късно снощи в БФС е пристигнал факс от Херта, с който немците уведомяват, че отказват да пуснат Валери на разположение на националния ни отбор.

"Факсът пристигна късно снощи в БФС, но решението на германците не е окончателно. Днес очакваме крайния им отговор. Все пак те имат пълното право да ни откажат, тъй като повиквателни до отборите се пращат до 14 дни преди мача, т.е. 14 март. В същото време обаче в нашия отбор се контузи Митко Бербатов, а и състоянието на Божинов не е ясно, което променя обстоятелствата", каза пресаташето Павел Колев пред БЛИЦ.

„Не ме пускат. Оставам в Германия, за да тренирам. Мисля, че причината е, че повиквателната е пратена по-късно от необходимия срок. Следобед ще тренирам и тогава вероятно ще ми обяснят точната причина, защо не ме пускат в националния отбор”, каза по-късно Домовчийски пред “Дарик” радио./БЛИЦ