Нападателят на Херта Валери Домовчийски бе извикан по спешност в групата на националния отбор за световната квалификация с Ейре в събота. Това съобщи Станимир Стоилов на пресконференция, която даде в резиденция "Бояна"

"Повиках Валери Домовчийски, дано от Херта го пуснат. Ако всичко е нормално той ще се присъедини към групата. Лошото е, че няма да мога да разчитам на Димитър Бербатов. Всички знаем какво значи той за националния отбор", заяви Стоилов.

"Все още ме плаши състоянието на Валери Божинов. Снощи звучеше обнадеждаващо, но днес нещата са се променили на 100 процента, вероятно става въпрос за хематом. Божинов ще се прибере днес следобед и веднага ще мине ядрено-магнитен резонанс. Едва тогава ще видим какво е състоянието му", каза още Мъри.

"При отсъствието на Бербатов Стилиян Петров ще бъде капитан. Притеснява ме единствено играчите да не се поддадат на нервите и напрежението, тъй като ще бъдат поставени под натиск от страна на феновете. Трябва да отидем с нагласата за победа, ако пак треперим и стискаме за равен, ще бъде пагубно за играта ни. Българският национален отбор трябва да изглежда горд на терена, да се доближи до претенциите, които имаме всеки път да се класираме на световни и европейски първенства. Не трябва да изглеждаме постоянно като наковалня, понякога трябва и ние да удряме", завърши Станимир Стоилов./БЛИЦ

Цялото интервю на Станимир Стоилов тук