Хиляди привърженици на "Ботев" (Пловдив) се събраха на площад Централен под тепетата, за да отбележат 100-годишния юбилей на клуба.

Честването започна с откриване на изложба на трофеи и отличия, които са печелени от "канарчетата" и негови футболисти. Тя е експонирана в Градската художествена зала и ще остане там до края на месеца.

Официалното честване започна в Концертна зала с националния химн и химна на отбора "Тих бял Дунав" в изпълнение на Хора на момчетата.

"Благодаря на всички, които изпълнихте залата и площада отвън. Присъствието ви ме кара да се чувствам уверен, че любимият ни отбор ще бъде отново там, където му мястото - в "А" група", каза в приветствието си председателят на съвета на директорите на "Ботев" Юли Попов.

Той приветства всички гости, сред които президентът на БФС Борислав Михайлов - минал пред "Ботев", Димитър Пенев, Атанас Фурнаджиев, Валентин Михов, Атанас Узунов, Константин Баждеков, ветерани на отбора от най-силните му години (70-те и 80-те) - легендата на "жълто-черните" Динко Дерменджиев, носителят на "Златната обувка" Георги Славков, Видин Апостолов, Добри Ненов, Марин Бакалов, Димитър Младенов, Славчо Хорозов, Костадин Костадинов, Костадин Видолов.

Собственикът на клуба Цветан Василев награди с почетни знаци отличени ветерани на "Ботев". Прочетени бяха десетки поздравителни адреси. В програмата е включен голям концерт на Васил Найденов на открито, като точно в 19:12 часа небето над Пловдив се изпъстри от мащабна заря.