С настроение на стадион „Младост” варненските „моряци” проведоха тренировка и традиционното възстановяване. След това Георги Иванов определи групата за дербито със „сините”. Отборът пътува за столицата в събота рано сутринта. За същия ден в София е предвидено едно занимание.

Шампионатният двубой от 5-и кръг на плейофите в Топ 7 на "А" е в неделя от 19,30 ч. на „Герена” ще бъде под № 100 за двата тима. В досегашните 99 срещи „сините” се поздравяват с 56 победи, равенствата са 28, а победите за Черно море са 15. Головата разлика е 191:84 за “Левски”.

Пазилият едно полувреме с капитанската лента в контролата срещу Македония национален вратар на U19 Георги Китанов се присъедини към съотборниците си от „Черно море” на стадион „Тича”. Тимът и днес има 1 тренировка, а за петък е предвидено също 1 занимание и после традиционното възстановяване, пише официалният сайт на “моряците”.

Халфът Еденилсон Бергонси се закани на “Левски”. "Отиваме в София, за да победим. Нашият отбор играе добре, разполагаме с добър колектив, така че ще търсим победата. Да, договорът ми с Черно море изтича. Ще доиграя мачовете, които ми остават, а след това не знам, ще видим", каза той.

Христо Ристосков от Сандански ще свири срещата. Негови помощници ще са Николай Ангелов и Пламен Георгиев. Четвърти рефер е Николай Марков. Събитията зад двете врати ще следят Никола Попов и Георги Йорданов. Интересното е, че Ристосков след този сезон слага край на кариерата си. Феновете на „Черно море”, които искат да гледат дербито в столицата, ще платят по 6 лв. за билет. Ръководството на “сините” определи цените на пропуските.