Пловдивското дерби "Ботев" - Локомотив е застрашено да е при закрити врати или на неутрален терен. Причината е поведението на публиката срещу изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев и спортния шеф Методи Томанов. Двамата бяха "окъпани" от солидно количество храчки след мача "Ботев" (Пловдив) - Лудогорец (1:2) въпреки ескорта на двайсетина полицаи и частни охранители. Още през първото полувреме фен на "Ботев" налетя на Петричев, който наруши забраната за пушене. Намеса на полицаи предотврати батални сцени. Ултраси наплюха и треньори, и футболисти, най-вече - Христо Златински (бивш кадър на Локо Пд). На излизане от ложите двамата отново бяха цинично обиждани, а публиката скандираше: "Ливърпул".

През пролетта Петричев и футболистите на Лудогорец бяха посрещнати с аплодисменти от привържениците на “Ботев”, които дори скандираха името на тогавашния треньор Стойчо Стоев. В петък обаче агитката прие гостите на нож заради съдийството на мача за Суперкупата (1:3).

Делегат на двубоя бе генерал Васил Василев, който трябва да е описал всичко случило се на "Коматево". Ако има наказание, следващият домакински мач на "Ботев" е срещу градския съперник Локомотив на 27 септември от 10 кръг. При санкция двубоят може да се играе при закрити врати или на неутрален терен. През пролетта двата тима вече играха на неутрален терен, на Националния стадион "Васил Левски".

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите