Вратарят на Етър Христо Иванов е изключително щастлив, че още утре ще може да дебютира за националния ни тим в контролата срещу Ейре от 21:45 часа в Дъблин. Това му гарантира селекционерът Красимир Балъков, който разкри, че Иванов ще пази вратата на "лъвовете".

“Чакам този момент от доста време ще бъда много доволен да изиграя първия си мач за България. Нямам търпение да започне двубоя с Ейре, за всеки е голяма чест да играе за националния отбор на страната си. Това е голямо постижение във всеки вид спорт, не само във футбола. Щастлив съм, но и се чувствам задължен да се представя добре. Все пак това е голяма отговорност да представяш България. Цифрите са едно клише и не виждам смисъл да се спекулира с това кой на колко години е и какви са му габаритите. Всеки има различни качества, с които може да помогне. Аз тренирам така сякаш ще играя, а дали това ще стане зависи от ръководството“, заяви 37-годишният страж на пресконференцията преди мача с ирландците.

“Пламен Илиев е страхотен вратар и сам осъзнава грешката си, не е нужно някой да му прави разбори. Не е приятно, но се случва на всеки. Трудно може да ме напрегне нещо за утрешния мач. Аз съм играл в доста двубои, в които е било “ден година храни”, така че съм спокоен”, каза още Иванов.