Легендарният Христо Стоичков е новият спортно технически директор на руския елитен Ростов, научи БЛИЦ. Камата се е разбрал с ръководството на клуба и дори вече е подписал договор. Кавалерът на “Златната топка” ще замине за Русия в следващите 2-3 дни и ще започне работа на новия си пост. Изискването на шефовете е Ицо да намери нов треньор за Ростов и да сформира щаба.

Стоичков беше в лагера на Ростов в Австрия в последните няколко дни и води преговори с ръководството на клуба. Ицо изгледа загубата на новия си отбор с 0:1 в контрола от словашкия Сеница. В момента треньор на отбора е Сергей Баланхин, който беше назначен само преди няколко дни и зае поста от Владимир Люти.

От началото на сезона Ростов започна с треньор Олег Протасов, но заради колебливи резултати той беше заменен от Владимир Люти, който временно изпълняваше длъжността. Сега начело на състава е Баланхин. Тимът, в който играе българинът Чавдар Янков, се намира на 14-о място с 13 точки от 16 мача в руската Премиер лига. Следващият мач на отбора е на 24 юли у дома срещу Динамо (Москва)./БЛИЦ