Легендите от националния отбор, който постигна най-големия успех в историята и се класира на четвърто място на Световното в САЩ през 1994 година, днес отново се събраха. Понатежали, с оформени коремчета и доста по-бавни  на терена, играчите направиха голямо шоу на стадиона в Сливен.

Четвъртите в света победиха с 6:2 сборен отбор от звезди в българския футбол. Двубоят се игра на днешната дата, на която през 1994 година националите взеха скалпа на тогавашния световен шампион Германия след победа с 2:1 и се класираха на полуфинал.

Великият селекционер Димитър Пенев днес събра отново под знамената почти всички легенди начело с Христо Стоичков, Емил Костадинов, Наско Сираков, Пламен Николов, Емил Кременлиев, Трифон Иванов, Ивайло Андонов. В състава беше и премиерът Бойко Борисов. За сборния тим на звездите личаха имената на майстора на статични положения и техничар Пламен Гетов, Васил Драголов, Гошо Гинчев, Георги Илиев - Майкъла и новия главен скаут на ЦСКА Росен Кирилов. За тима игра и президентът на Локо (София) Николай Гигов.

С два гола за успеха се отличи легендарният Емил Костадинов. При първото попадение той реализира след далечен удар на Лечков и добавка пред опразнената врата. За втория гол Емо припомни как елиминираше с лекота защитниците. Потърпевш се оказа новоизлюпеният главен скаут на ЦСКА Росен Кирилов. Костадинов напредна отдясно, мина покрай бившия бранител и безпощадно прати топката във вратата.

Един гол добави и Христо Стоичков, който взриви публиката. Ицо се разписа за 4:1 след асистенция на Бойко Борисов. Другите три гола за четвъртите в света бяха дело на Лечков, Бончо Генчев и премиера Борисов. С две попадения за отбора на звездите се отчете Васил Драголов.

Легендарният Трифон Иванов получи контузия вчера и днес не влезе на терена, но влезе в ролята на масажист. Туньо помогна на Наско Сираков да се възстанови на полувремето. На двубоя присъства и Даниел Боримиров, който обаче не се съблече по екип, а изгледа двубоя отстрани.

“Четвъртите в света” - “Сборен отбор от звезди” 6:2

1:0 Йордан Лечков, 1:1 Васил Драголов, 2:1 Бончо Генчев, 3:1 Емил Костадинов, 4:1 Христо Стоичков, 4:2 Васил Драголов, 5:2 Емил Костадинов, 6:2 Бойко Борисов

За четвъртите в света играха:
Пламен Николов, Христо Стоичков, Емил Костадинов, Емил Кременлиев, Наско Сираков, Бойко Борисов, Бончо Генчев, Йордан Лечков, Трифон Иванов, Гошо Гинчев, Ивайло Андонов